Κουβέλης: Συνεργασία ΔΗΜΑΡ με Κεντροαριστερά και ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ της συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ και των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παραχώρησε συνέντευξη στη Realnews άλλων υποστήριξε ότι «χρειαζόμαστε ένα μπλοκ εξουσίας της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς. Μιας Αριστεράς απαλλαγμένης από τον λαϊκισμό και μιας Κεντροαριστεράς που θα είναι σε αντιπαράθεση με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές».

Ο Κουβέλης χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «κυβέρνηση εσωκομματισμού και εκλογικού σκοπού», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα εσωτερικά προβλήματα των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα οποία, όπως σημείωσε, διογκώθηκαν από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί πιθανό ένα ακόμα μνημόνιο, τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει αναλάβει δεσμεύσεις την εφαρμογή των οποίων μετέθεσε ο εκλογικός χρόνος. Αναφέρομαι σε νέα μέτρα, τα οποία ασχέτως του αν αποτελούν τυπικά νέο μνημόνιο, κινούνται σαφέστατα σε μνημονιακή κατεύθυνση. Για παράδειγμα, η εισαγωγή του lock out, το νέο ασφαλιστικό, οι απολύσεις στο Δημόσιο και η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων».

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ και εξηγώντας το που πιστεύει ότι αυτό οδεύει, υποστήριξε ότι «ακροβατεί μεταξύ της επιλογής της ηγεσίας να συνεργάζεται με τη ΝΔ και της αυτοτοποθέτησής του στον χώρο της Κεντροαριστεράς».

Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα της ΔΗΜΑΡ, τόνισε ότι το εγχείρημα της Δημοκρατικής Αριστεράς πρέπει να συνεχιστεί ως μια σύγχρονη πολιτική συνισταμένη καταβολών της Ανανεωτικής Αριστεράς, του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και της Πολιτικής Οικολογίας.

Διαβάστε επίσης:

Ο ρόλος του 15χρονου στο καρτέλ ηρωίνης - Τι έγραφαν τα sms που φέρεται να έστειλε