Τα υποβρύχια ξανα-βύθισαν τη «γαλάζια συναίνεση»

Αγρίεψε και πάλι η κόντρα ΝΔ-ΛΑΟΣ δείχνοντας πως οι σχέσεις των δυο κομμάτων διανύουν πια μια από τις χειρότερές τους φάσεις...

Αγρίεψε και πάλι η κόντρα ΝΔ-ΛΑΟΣ δείχνοντας πως οι σχέσεις των δυο κομμάτων διανύουν πια μια από τις χειρότερές τους φάσεις.

Τελευταία αφορμή, η υπόθεση των υποβρυχίων και η αποστροφή ΜεΪμαράκη, χθες στη Βουλή, ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης τον είχε επισκεφθεί όταν ήταν στο Υπουργείο Άμυνας πιέζοντάς τον να παραλάβει τα υποβρύχια.

«Δεν συνηθίζω να αποκαλύπτω κατ΄ ιδίαν συνομιλίες, αλλά ο κ. Καρατζαφέρης ήρθε στο γραφείο μου όταν ήμουν Υπουργός και με πίεζε να παραλάβω τα εν λόγω υποβρύχια που τώρα χαρακτηρίζει σάπια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής,

«Ενοχές ή ερινύες οδήγησαν σε πολιτικό ατόπημα τον κ. Ευαγγ. Μεϊμαράκη. Ουδέποτε υπήρξε η συζήτηση την οποία μετέφερε στη Βουλή. Την διακινούσε όλο το πρωί μεταξύ των βουλευτών, ελπίζοντας ότι θα εμπόδιζε τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ να αναφέρει αυτά που ανέφερε. Μετέφερε με άλλα λόγια ο κ. Μεϊμαράκης, πρακτικές του υποκόσμου στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Όποιος μελετήσει τα πρακτικά της Βουλής, όσο ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κ. Μεϊμαράκης, θα καταλάβει πολλά. Τελικά, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Καραμανλή, αποδεικνύει εν τοις πράγμασι, ότι δεν έχει ούτε την δύναμη, ούτε την επιχειρηματολογία, παρά ολισθαίνει σε ίντριγκες, τις οποίες ξέρει πολύ καλά από την εποχή της κίνησης της Βόλβης... Ο κ. Μεϊμαράκης έχει αφήσει ίχνη, όχι τόσο δυσδιάκριτα. Θα ακολουθήσουν νεώτερες αποκαλύψεις» η απάντηση του ΛΑΟΣ, με έμμεση προειδοποίηση για νέα στοιχεία που προτίθεται η Καλλιρρόης να φέρει στο φως...

Ο κ. Μεϊμαράκης δεν άργησε να σηκώσει το γάντι και μέσω στενού του συνεργάτη, φρόντισε να γνωστοποιήσει πως υπάρχει σχετικό βίντεο που αποδεικνύει τα όσα ισχυρίστηκε ο πρώην υπουργός Άμυνας, ενώ απήντησε και στις αιχμές περί υποκόσμου. «Κάτι ξέρει ο κ. Καρατζαφέρης από υπόκοσμο. Εμείς δεν έχουμε ηχογραφημένη συζήτηση, όπως είχε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ με τον κ. Λιάσκο, έχουμε όμως βίντεο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνεργάτης του πρώην Υπουργού.

Η ανταπάντηση άμεση και από τον ΛΑΟΣ. «Ο κ. Μεϊμαράκης προφανώς φέρει βαρέως το ότι του χαλάσαμε την απευθείας ανάθεση της προμήθειας πυρομαχικών για τα LEOPARD τον Αύγουστο του 2008.Κατά τα λοιπά, παραπέμπουμε στα όσα είπε στη Δικαιοσύνη ο Γενικός Διευθυντής προμηθειών επί υπουργίας του, κ. Βασιλάκος. Ευτυχώς όλοι οι υπεύθυνοι εξοπλισμών δεν είναι άλαλοι».

Πόλεμος Non- paper

«Η ΝΔ θεώρησε ότι τόσο ευάλωτη είναι η θέση των δύο δικών της υπουργών, Μεϊμαράκη και Σπηλιωτόπουλου, που δέχθηκε συμψηφιστικώς να μην ελεγχθεί όλο το ΚΥΣΕΑ του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή Κώστας Σημίτης, Γιάννος Παπαντωνίου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Βάσω Παπανδρέου, Κώστας Λαλιώτης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ακόμη και αυτός, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ως μέλος του ΚΥΣΕΑ. Δηλαδή η ΝΔ εξαίρεσε από την έρευνα δύο πρωθυπουργούς του ΠΑΣΟΚ και το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να μείνουν ανέλεγκτες οι περίοδοι των δύο υπουργών της, Μεϊμαράκη και Σπηλιωτόπουλου. Άξιος ο μισθός τους!» το επί της ουσίας σχόλιο του ΛΑΟΣ, μέσω non paper, για τη στάση της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως για να λάβει την απάντησή του, με τον ίδιο τρόπο από τη Συγγρού. «Όσοι υποκριτικά μιλάνε για «γαλαζο-πράσινο» σκάνδαλο ας μας εξηγήσουν: τα υποβρύχια είχαν ή δεν είχαν τεχνικά προβλήματα; Καλώς ή κακώς δεν τα παρέλαβαν ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης; Ας μας εξηγήσουν όμως γιατί επί κυβερνήσεων της ΝΔ κατέθεταν ερωτήσεις στη Βουλή, πιέζοντας για την παραλαβή των υποβρυχίων; Μήπως και σε αυτή την περίπτωση έδρασαν ως ΛΑγΟΣ;» σημείωναν από τη ΝΔ, εξαπολύοντας νέα πυρά προς το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη.