Έρχεται μεταρρυθμιστικός ανασχηματισμός

Μπορεί στο Μέγαρο Μαξίμου να αποφεύγουν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, ωστόσο είναι εμφανές από το πρωθυπουργικό επιτελείο πως θα προσπαθήσουν μια επανεκκίνηση.

Η βασική εισήγηση που δέχεται ο Αντώνης Σαμαράς είναι να γυρίσει το χρόνο πίσω, στο Μάιο του 2014, όπου ομολογουμένως η κυβέρνηση ήταν σε καλύτερη μοίρα και προχωρούσαν οι μεταρρυθμίσεις.

Ειδικότερα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτείνουν στον Πρωθυπουργό να κάνει σαρωτικό ανασχηματισμό, τοποθετώντας στην κυβέρνηση πρόσωπα που θα προχωρήσουν το συντομότερο το κυβερνητικό έργο που εδώ και 4 μήνες έχει βαλτώσει.

Κεντρικό ρόλο στις αλλαγές θα έχει όπως όλα δείχνουν και η αλλαγή του κυβερνητικού εκπροσώπου καθώς η επιλογή της Σοφίας Βούλτεψη δε βγήκε, με το Γιώργο Κουμουτσάκο να εμφανίζεται ως ένα από τα κεντρικά πρόσωπα που εμφανίζονται ως φαβορί για τη διαδοχή.

Αλλαγές όμως θα έρθουν και σε αρκετά παραγωγικά Υπουργεία, όπου οι εκπρόσωποι της λαϊκής Δεξιάς δείχνουν να πελαγοδρομούν με τις απαιτήσεις τις τρόικα, καθώς βλέπουν από μέσα πως τα πράγματα είναι διαφορετικά, απ' ότι υπολόγιζαν...

Διαβάστε επίσης

Ειρωνική απάντηση Bloomberg σε δηλώσεις Σαμαρά