Η κρυφή «γαλάζια» ενόχληση για τον Ρεν

Κάτω από το χαλί επέλεξε η «Συγγρού» να κρύψει την δυσαρέσκειά της...

Κάτω από το χαλί επέλεξε η «Συγγρού» να κρύψει την δυσαρέσκειά της για τα όσα ακούσθηκαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στο Ευρωκοινοβούλιο από τα χείλη του Ευρωπαίου Επιτρόπου για θέματα Οικονομίας, Όλι Ρεν.

Το «γαλάζιος» ακροατήριο ενοχλήθηκε σε δυο σημεία της ομιλίας του Επιτρόπου καθώς ένιωσε πως ο κος Ρεν είχε παρεμβατική διάθεση σε ζητήματα εσωτερικά.

Το πρώτο σημείο που αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία είναι αυτό κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση όπου έκανε λόγο για ανάγκη συναίνεσης ενώ το δεύτερο σημείο που ήχησε άσχημα στα αυτιά των Νεοδημοκρατών ήρθε λίγο αργότερα, προς το τέλος της δευτερολογίας του, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ περιέγραψε το μνημόνιο ως τη μόνη ρεαλιστική λύση εξόδου από την κρίση.

Ο «έπαινος» του μνημονίου ήρθε μάλιστα λίγες ώρες πριν το Ζάππειο 2, κάνοντας κάποιους να θεωρούν ότι ο Επίτροπος ακύρωσε το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ πριν καλά- καλά το ακούσει.

Η ΝΔ ωστόσο δεν θέλησε να τοποθετηθεί δημοσίως για τις δηλώσεις Ρεν, ενώ στελέχη της ΝΔ, δήλωναν πως καλά έκανε και παρέθεσε όλα τα αρνητικά που μπορεί να επιφέρει η αναδιάρθρωση –ενδεχόμενο που απορρίπτει κατηγορηματικά και η αξιωματική αντιπολίτευση- καθώς εξουσιοδοτείται να το κάνει από τη θέση του.

Το θέμα πάντως κρατήθηκε χαμηλά γιατί ο Αντώνης Σαμαράς δεν ήθελε τίποτα να στρέψει τα βλέμματα μακριά από το Ζάππειο 2 αλλά και γιατί ενόψει της συνάντησης που έχει σήμερα με την Τρόικα δεν ήθελαν από το επικοινωνιακό του επιτελείο να προβούν σε καμία δήλωση, πέραν του «σχεδίου εκτάκτου ανάγκης».