«Τα έργα και οι ημέρες» Λοβέρδου

Άρθρο του βουλευτή Β' Αθηνών ΝΔ και πρώην υφυπουργού Γ.Γιακουμάτου

Άρθρο του βουλευτή Β' Αθηνών ΝΔ και πρώην υφυπουργού Γ.Γιακουμάτου

«Είναι απαράδεκτο, θα έλεγα απάνθρωπο, το ιερότερο αγαθό, το κοινωνικό αγαθό της ΥΓΕΙΑΣ, να αποτελεί αντικείμενο οποιασδήποτε κομματικής, ή πολιτικής εκμετάλλευσης από τα πολιτικά μπαλκόνια και από τις οθόνες των τηλεοράσεων» σημειώνει με άρθρο του στο newsbomb.gr, ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος και διαμηνύει σε κυβέρνηση και Υπουργείο Υγείας πως «'Ετσι θελικά δεν δίνονται λύσεις σε σοβαρά ζητήματα που αφορούν την Υγεία των Ελλήνων και των Ελληνίδων».

Το άρθρο του Αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ κ. Γ. Γιακουμάτου, με τίτλο: «Υγεία για όλους»

Σήμερα εν μέσω μιας πρωτοφανούς παγκόσμιας οικονομικής κρίσης σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία που κρίνεται εάν το κράτος υπάρχει για τους πολίτες του, εάν το κράτος σέβεται τη ζωή και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, εάν το κράτος αξίζει της εμπιστοσύνης μας, μόνο το άθροισμα δυνάμεων, μπορεί να παράγει σημαντικά, θετικά αποτελέσματα, για όλους τους πολίτες.

Πίστευα και πιστεύω ότι η παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη, η προστασία της δημόσιας υγείας, η Κοινωνική Αλληλεγγύη, είναι βασικές υποχρεώσεις κάθε σύγχρονης Πολιτείας. Είναι υποχρεώσεις από τις οποίες κρίνεται, πόσο κοινωνικό, πόσο ανθρώπινο, πόσο κοντά στον πολίτη, είναι το κράτος.

Είναι απαράδεκτο, θα έλεγα απάνθρωπο, το ιερότερο αγαθό, το κοινωνικό αγαθό της ΥΓΕΙΑΣ, ν’ αποτελεί αντικείμενο οποιασδήποτε κομματικής, ή πολιτικής εκμετάλλευσης από τα πολιτικά μπαλκόνια και από τις οθόνες των τηλεοράσεων.

Η σημερινή κατάσταση στο χώρο της υγείας, είναι αποτέλεσμα παραλείψεων, λαθεμένων πολιτικών επιλογών και προτεραιοτήτων διαχρονικά.

Γιατί ενώ δαπανούμε τεράστια ποσά για την υγεία στη χώρα μας, (νόμιμα και μη νόμιμα), ενώ έχουμε αναλογικά τους περισσότερους γιατρούς στην Ε.Ε. και τα περισσότερα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας από όλες τις χώρες τις Ευρώπης, στις δύσκολες ώρες ενός επείγοντος προβλήματος μπορεί να βρεθούμε ή στο μποτιλιάρισμα, κάνοντας πολλές φορές και μία ώρα να φτάσουμε στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να απειλείται άμεσα η ζωή μας ή σε ένα ράντζο κάποιου μεγάλου νοσοκομείου ή μπροστά σε τεράστιες ουρές και λίστες αναμονής για να μπορέσουμε τελικά να δούμε το γιατρό ή για να χειρουργηθούμε.

Κάποτε όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν. Θα μου επιτρέψετε να θυμηθώ, αν και δεν είναι επίκαιρος τώρα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, και λίγο τον Μαρξ.

Έλεγε, ότι «το μεγαλύτερο καλό μπορεί να προέλθει από το μεγαλύτερο κακό, το φως θα γεννηθεί από την πύκνωση του ερέβους, το κακό του Κεφαλαιοκρατικισμού πρέπει να αυξηθεί, η κατάσταση των πολιτών (Υγεία) πρέπει να χειροτερεύσει και οι πολίτες πρέπει ν’ αγανακτήσουν. Τότε θα καταστραφεί το κακό, ο κεφαλαιοκρατικισμός θα πλαντάξει και το καλό του σοσιαλισμού θα παρουσιαστεί από τα κακά ένστικτα των πολιτών, από την πρόκληση, το μίσος, την εκδίκηση, τη βία. Πρέπει να προκύψει ένα τέλειο σοσιαλιστικό σύστημα. Και τότε από την κόλαση της Καπιταλιστικής Κοινωνίας θα πάμε στο Σοσιαλιστικό…. ‘παράδεισο’».

Αλήθεια, μέσα από άθλια Νοσοκομεία, μέσα από τις λίστες αναμονής, με ράντζα, με τεράστιες ουρές στα ΙΚΑ, η αγανάκτηση, η βία, το μίσος, θα φέρει βελτίωση;

ΟΧΙ, μόνο την εξόντωση των Ασθενών πολιτών.

Για όλους εκείνους και για όλους εμάς που ζούμε και αντιμετωπίζουμε καθημερινά προβλήματα και ιδιαίτερα στον τομέα υγείας, και παλεύουμε για να αναβαθμίσουμε τη ποιότητα της ζωής μας και ιδιαίτερα των παιδιών μας, πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, στις νέες προοπτικές του τομέα υγείας, μέσα στα πλαίσια που χαράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λέμε ναι στον «Εθνικό Φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας με ελεύθερη επιλογή ιατρού». Να θυμίσω ότι το σχέδιο αυτό είχε εφαρμοστεί πιλοτικά από τη Κυβέρνηση της ΝΔ το 90-93 στους νομούς Σάμου και Χαλκιδικής. Δυστυχώς όμως η σπουδαία αυτή προσπάθεια εγκαταλείφθηκε.

Πέρασαν 19 μήνες από την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ το οποίο έφερε ως καταιγίδα με κεραυνό στο κεφάλι των ασφαλισμένων, χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς καμιά προεργασία χωρίς ουσιαστικό διάλογο με τους λειτουργούς της υγείας και ως “εξαιρετικά κατεπείγον” το περιβόητο νομοσχέδιο Λοβέρδου για την Υγεία.

Έτσι θελικά όμως δεν δίνονται λύσεις σε σοβαρά ζητήματα που αφορούν την Υγεία των Ελλήνων και των Ελληνίδων.