Γιατί πρέπει να ψηφίσω Νότη Μηταράκη στις εκλογές

Υπήρξε ο μακροβιότερος κοινοβουλευτικός υφυπουργός, μιας εξ ολοκλήρου αποτυχημένης κυβέρνησης.

Ο λόγος για τον Νότη Μηταράκη, από τους ελάχιστους που διεσώθησαν από τις τραγικές επιλογές Σαμαρά – Βενιζέλου, τόσο σε επίπεδο προσώπων, όσο και στην εγκληματική πολιτική, εις βάρος του λαού και της πατρίδας, που ακολούθησαν.

Το μεγάλο «ατού» του κ. Μηταράκη αποδείχθηκε το έργο του στο υπουργείο Ανάπτυξης, που κρίνεται ως απόλυτα θετικό και επιτυχημένο.

Σε αυτό συνέβαλε, φυσικά, η εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία του στο αντικείμενο, που απορρέει από την πολυετή επαγγελματική του πορεία σε καίριες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα και τις υψηλού επιπέδου σπουδές του.

Έχοντας αναλάβει το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της προσέλκυσης επενδύσεων, διαφοροποιήθηκε πλήρως από τους προκατόχους του. Παρήγαγε έργο και απέφυγε να εκδίδει ανούσιες ανακοινώσεις. Και το σημαντικότερο: Έμεινε πιστός στο εγχείρημα που είχε αναλάβει, δίχως να αντιμετωπίσει τις επενδύσεις ως ξεπούλημα της πατρίδας, γεγονός που δεν ενδιέφερε ποτέ τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματός του. Αυτός ήταν, άλλωστε, και ο λόγος που αρκετά «φιλόδοξα επενδυτικά σχέδια» που η κυβέρνηση τα παρουσίαζε ως... σίγουρα, ματαιώθηκαν.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι ήταν από τους ελάχιστους που δεν δίστασαν να εναντιωθούν ανοιχτά στα παράλογα «θέλω» των τροικανών, χωρίς να αναλογιστεί το προσωπικό κόστος.

Η θητεία του στο υπουργείο Ανάπτυξης, σε μια κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία, εκπλήρωσε τις προσδοκίες, τουλάχιστον όσων θα μπορούσε ως υφυπουργός να έχει πράξει – και το κυριότερο να ΜΗΝ πράξει.

Από τις σημαντικότερες στιγμές της θητείας του, ήταν η παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης στις ΗΠΑ, κατά το ταξίδι του απερχόμενου πρωθυπουργού. Ο κ. Μηταράκης με τα επιχειρήματά του κατόρθωσε να αναστρέψει το κλίμα που είχε δημιουργήσει νωρίτερα με τις... απίστευτες ατάκες του ο κ. Σαμαράς.

Η αλήθεια είναι ότι θα είχε κατορθώσει να πετύχει πολλά περισσότερα πράγματα στον τομέα της ανάπτυξης, αν η ίδια η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε είχε αποφασίσει να αλλάξει την πολιτική της και να την οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Αν είχε κατορθώσει να φτιάξει ένα «φιλικό περιβάλλον» προς τους επενδυτές στην πράξη, και όχι στα λόγια.

Για όλους τους παραπάνω λόγους κρίνεται αναγκαία η εκπροσώπηση των Ελλήνων και στο νέο Κοινοβούλιο από τον κ. Μηταράκη, ο οποίος είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στη Χίο.

Σχετικές ειδήσεις