Κάμερον: Το Grexit η καλύτερη λύση για την Ελλάδα

Νέα πρόκληση από τον Ντέιβιντ Κάμερον - τον πρωθυπουργό μιας χώρας που είναι εκτός Ευρωζώνης - ο οποίος, σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε και επικαλείται ο Guardian, είπε σε έτερο ηγέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πως «θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη προκειμένου να φτιάξει την οικονομία της».

Κάμερον: Το Grexit η καλύτερη λύση για την Ελλάδα
1'

Ενώ οι υπουργοί Οικονομικών ετοιμάζονται για την αυριανή (27/6) έκτακτη, σύσκεψή τους για την Ελλάδα, το έγγραφο ντοκουμέντο αποκαλύπτει πως ο Βρετανός πρωθυπουργός πιστεύει πως μία ελληνική έξοδος από τη ζώνη του ευρώ είναι η καλύτερη λύση, παρότι αναγνωρίζει πως ενέχει «μεγάλους κινδύνους».

Το έγγραφο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ως προς το ζήτημα της Ελλάδας ο Βρετανός πρωθυπουργός αναρωτήθηκε αν ήταν σοφό εκ μέρους της Άνγκελα Μέρκελ να επιτρέπει να γίνεται η δημόσια συζήτηση για την Ελλάδα σε επίπεδο ηγετών και πως θα ήταν καλύτερο για τη χώρα αν έφευγε από την Ευρωζώνη, προκειμένου να ξεκαθαρίσει τα της οικονομίας της – αν και παραδέχτηκε πως κάτι τέτοιο ίσως συνεπαγόταν μεγάλους κινδύνους».

Η «διπλωματική διαρροή» προέκυψε από κατ'ιδίαν συζήτηση μεταξύ του Ντέιβιντ Κάμερον και ενός Ευρωπαίου συναδέλφου του, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή