Δημοψήφισμα 2015 - Καμμένος: Ο λαός πρέπει να αντισταθεί

«Η κυβέρνηση και ο λαός θα αντέξουν», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

Δημοψήφισμα 2015 - Καμμένος: Ο λαός πρέπει να αντισταθεί
5'

«Πρώτα από όλα πρέπει να αντέξει ο ελληνικός λαός, να καταλάβει ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να αντισταθεί απέναντι σε μια επίθεση την οποία δέχεται. Να σκεφτεί ο ελληνικός λαός, την Κυριακή που θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα, τι σημαίνει το ”ναι” και τι σημαίνει το ”όχι”», ανέφερε ο κ. Καμμένος, συμπληρώνοντας πως «το ”ναι” σημαίνει συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας που οδήγησε σε 10.000 αυτοκτονίες, 10.000 οικογένειες έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους».

Ανέφερε ακόμη ότι υπερψήφιση του «ναι», σημαίνει συνέχιση της πολιτικής που έδιωξε 300.000 παιδιά, νέους επιστήμονες, μετανάστες στο εξωτερικό, σημαίνει μείωση των συντάξεων, κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, σημαίνει συνέχιση της πολιτικής της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά.

«Σημαίνει ότι θα συνεχίσει η πολιτική, η οποία έχει οδηγήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο να προσπαθούν να ανταγωνιστούν τις γύρω χώρες, αλλά και τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις με τριπλάσιο φόρο. Θα πληρώνουν 29% φόρο στην Ελλάδα, ενώ στην Αλβανία, στη Βουλγαρία, στα Σκόπια, στην Τουρκία είναι 9-10%. Σημαίνει το τέλος της Ελλάδας και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε», είπε ο κ. Καμμένος.

Ειδικότερα για την εθνική άμυνα τόνισε πως «θα υπάρξει απόλυτος αφοπλισμός», θυμίζοντας «ότι το πρώτο αίτημα της τρόικας προς το υπουργείο Άμυνας ήταν μείωση προσωπικού κατά 20%» και πρόσθεσε: «Ποιοι θα απολυθούν; Θα απολυθούν οι πενταετείς, θα απολυθούν οι ΕΠΟΠ, θα απολυθούν οι υπαξιωματικοί».

Υπενθύμισε ότι η χώρα δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τις δανειακές συμβάσεις από τον Αύγουστο του 2014, έχοντας πληρώσει όλο αυτό το διάστημα 17 δισεκατομμύρια ευρώ σε τοκοχρεολύσια προς τους δανειστές και έχοντας παράλληλα να καλύψει τα έξοδα της λειτουργίας του κράτους, μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία, άμυνα.

«Το γεγονός αποδεικνύει ότι η επιβίωση του έθνους, χωρίς να πληρώνει τα τοκοχρεολύσια, όχι απλώς είναι εφικτή, αλλά έχει και πλεόνασμα», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τονίζοντας στη συνέχεια πως «αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει κανείς να φοβάται τις απειλές που δεχόμαστε αυτή τη στιγμή, με ένα ”στημένο” σενάριο, όπου παράτυπα, εναντίον των συμβάσεων που έχουμε υπογράψει, η Γερμανία επιβάλλει στην Ευρώπη μία οικονομική και δανειακή ασφυξία προς την Ελλάδα, προκειμένου να επηρεάσει την κοινή γνώμη».

Επισήμανε ότι η χώρα άντεξε «μέχρι σήμερα, όπου με απόφαση της Γερμανίας και με επιβολή της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - πάλι παράτυπα - παρεμβαίνουν σε μία δημοκρατική διαδικασία, στο δημοψήφισμα, όπου ένας λαός καλείται ελεύθερος να αποφασίσει για το μέλλον του. Να αποφασίσει αν θα μπορέσει να ζήσει σε μία χώρα, όπου οι συντάξεις θα έχουν πέσει στα 300 ευρώ, οι μισθοί στα 400 ευρώ, με μία λιτότητα που έχει κλείσει το 80% των επιχειρήσεων, με αφοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και με εγκατάλειψη των νησιών, προς όφελος των Γερμανών, που έχουν αγοράσει απέναντι αλυσίδες ξενοδοχείων».

«Όλα είναι θέματα συμφερόντων από την πλευρά των δανειστών», πρόσθεσε.

Επανερχόμενος στο θέμα των νησιών είπε: «Όλα τα νησιά της ΕΕ, λόγω της νησιωτικότητας και ιδιαίτερα του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, έχουν ειδικά καθεστώτα. Η Ίμπιζα στην Ισπανία, η Κορσική στη Γαλλία, όλα τα νησιά της Μεσογείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν ειδικό καθεστώς. Στην Ελλάδα υπήρχε μία έκπτωση 30% από το ΦΠΑ, που πλήρωναν οι άλλοι πολίτες της μητροπολιτικής Ελλάδος». Και «έρχονται και μας λένε ότι ειδικά για την Ελλάδα, κατά παράβαση κάθε ευρωπαϊκής νομοθεσίας και κάθε συνταγματικής διάταξης, όπως το άρθρο 101 του Συντάγματος, θα πρέπει να ακυρωθεί ο ΦΠΑ στα νησιά», τόνισε, λέγοντας πως από αυτό «θα κερδίσουν εκείνοι οι οποίοι θα απορροφήσουν τον τουρισμό αυτό. Στα παράλια της Μικράς Ασίας, απέναντι ακριβώς από την Κω, από τη Ρόδο, από τη Σάμο, από τη Χίο, από τη Μυτιλήνη, υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό στα 5 ευρώ και εμείς εδώ είμαστε υποχρεωμένοι να το πηγαίνουμε στα 15 και στα 20 ευρώ».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η χώρα είναι στη διαπραγμάτευση, από την οποία δεν έφυγε ποτέ και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση κατέβαλλε τιτάνιες προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης. «Αλλά μας “δούλευαν”», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στην αλλαγή στάσης των δανειστών απέναντι στην τελευταία πρόταση της κυβέρνησης. «Ουσιαστικά ο πόλεμος που γίνεται είναι ένας πολιτικός πόλεμος», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το ρόλο «που έπαιξαν ο κ. Σαμαράς, η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης στις Βρυξέλλες όταν βρισκόμαστε ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν κοντά σε συμφωνία», ο κ. Καμμένος σχολίασε πως «είναι απίστευτο να βλέπεις πολιτικά κόμματα και αρχηγούς να περιφέρονται στα γραφεία των Βρυξελλών σαν κοράκια, προκειμένου να αρπάξουν την εξουσία και να δείξουν ποιος είναι ο πιο δουλοπρεπής».

Τέλος, απευθυνόμενος στους πολίτες, ο κ. Καμμένος κατέληξε λέγοντας πως «αν είναι στο κλαμπ των ανθρώπων που πιστεύουν στη Γερμανία, ας ψηφίσουν ”ναι”, εάν πιστεύουν ότι αυτό εδώ το έθνος θα πρέπει να διοικείται δημοκρατικά με τη βούληση των πολιτών, προς το συμφέρον των πολιτών, να ψηφίσουν ”όχι”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή