«Η πραγματική ψήφος εμπιστοσύνης δίνεται από την κοινωνία»

Ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε πως ο πρόεδρος της ΝΔ, ανταποκρίθηκε στην πρόταση-πρόσκληση...

2'

«Η πραγματική ψήφος εμπιστοσύνης δίνεται από την κοινωνία», ανέφερε ο Δ. Αβραμόπουλος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι το σημαντικό αυτή την ώρα είναι η αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής και πως οι εκλογές θα π΄ρεπι να αποβλέπυν σε αυτό.

«Οι Έλληνες αυτό που θέλουν να δουν, έστω και τη δωδεκάτη, στα πρόθυρα δηλαδή μιας εθνικής κατάρρευσης, είναι ότι οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν να συνεννοηθούν και να καταρτίσουν ένα εθνικό σχέδιο για να ανοίξει και πάλι ο δρόμος και ο ορίζοντας της προοπτικής», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνοντας όμως ότι η ΝΔ από την πρώτη στιγμή είχε δώσει το στίγμα της εθνικής και πολιτικής ευθύνης.

Ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε πως ο πρόεδρος της ΝΔ, όχι μόνο ανταποκρίθηκε στην πρόταση-πρόσκληση του πρωθυπουργού αλλά πήγαν ακόμη παραπέρα, προτείνοντας ένα πλαίσιο βασικών αρχών για να οδηγηθούμε επιτέλους στην εθνική συνεννόηση και συναίνεση». Κυριάρχησαν όμως οι κραυγές του λαϊκισμού αντί για τις φωνές της σύνεσης».

«Η ΝΔ με στρατηγική και σχέδιο για το νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών και πάνω από όλα με αίσθημα ευθύνης, είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε αυτή την αποστολή, καλλιεργώντας κλίμα εθνικής συνεννόησης ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό εθνικό μέτωπο για την αντιμετώπιση της κρίσης, δίνοντας πάλι στους Έλληνες πολίτες αίσθημα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης και αποκαθιστώντας το κύρος της χώρας μας στην Ευρώπη και στον κόσμο», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε πως με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης «χιλιάδες ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχιας και το εθνικό μας κύρος έχει καταστεί έρμαιο στα χείλη και στην πένα του κάθε γραφειοκράτη ή κερδοσκόπου».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή