Σκληρό και προεκλογικό …ροκ

Καλοκαιρινές, υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν και στον πολιτικό διάλογο...

Σκληρό και προεκλογικό …ροκ
3'

Καλοκαιρινές, υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν και στον πολιτικό διάλογο. Οι τόνοι έχουν ανέβει, με τις λεκτικές αντιπαραθέσεις να έχουν πια έντονο προεκλογικό χρώμα, ενώ ο «πολιτικός πολιτισμός» δείχνει να κάνει χρήση της καλοκαιρινής του αδείας.

Τα περιορισμένα περιθώρια εξεύρεσης σημείου επαφής, μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης διαφάνηκαν έντονα και με τη χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου-Σαμαρά, που δεν ξεπέρασε σε διάρκεια τα τρία λεπτά.

Ωστόσο, λίγο πριν την τελική ευθεία των εκλογών –σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις του γαλάζιου στρατοπέδου- η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει να επιλέγει την ανοιχτή σύρραξη με τους κορυφαίους και όχι με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τον οποίο θεωρεί άλλωστε «απών» και «κρυμμένο».

Ενδεικτικό της διάθεσης είναι οι αλλεπάλληλες τις τελευταίες ημέρες μομφές της ΝΔ σε προβεβλημένους Υπουργούς, όπως τους κυρίους Βενιζέλο, Λοβέρδο και Ραγκούση, ενώ τον πρωθυπουργό επέλεξε να τον «σφυροκοπήσει» μόλις χθες, δίνοντας στη δημοσιότητα 6 φωτογραφίες από την περίοδο που ο Γιώργος Παπανδρέου, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετείχε σε σειρά κινητοποιήσεων.

«Θερμός Αύγουστος»

Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι πολύ διαφορετικό και σε επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης, αφού στη «Συγγρού» είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν διακοπές. Το σύνολο των γραμματειών και των οργάνων του κόμματος θα βρίσκεται σε εγρήγορση καθ΄ όλη τη διάρκεια του θέρους, ενώ όσα από τα στελέχη πάρουν την «προεδρική άδεια» να εκδράμουν, αναμένεται να το πράξουν μόνο την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και πάντοτε συνδυάζοντας την ξεκούραση με κομματική εργασία.

Όλο αυτό το διάστημα, αναμένεται να ενταθούν και οι προσωπικές επιθέσεις κατά του Γιώργου Παπανδρέου, αφού η γαλάζια παράταξη δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να αφήσει αλώβητο και έξω από την κριτική της τον ίδιο τον πρωθυπουργό, στον οποίο χρεώνει:

• Πως δεν διαπραγματεύθηκε με την τρόικα

• Πως υιοθετεί καθυστερημένα και αποσπασματικά τις ωφέλιμες για τον τόπο προτάσεις της ΝΔ

• Πως δεν έχει συνέπεια και αξιοπιστία ο ίδιος ως πρωθυπουργός. Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η φράση Σαμαρά: «Εγώ δεν είμαι Παπανδρέου»

«Δεν θα σιωπήσουμε»

Για την ώρα πάντως, η ΝΔ επιθυμεί να πείσει την κοινή γνώμη πως αποτελεί μια «υπεύθυνη πολιτική δύναμη», που υπερασπίζεται ό,τι υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και η οποία βρίσκεται απέναντι σε ό,τι μπορεί να βλάψει την Οικονομία, την Κοινωνία και την Πατρίδα.

Σε αυτά τα πλαίσια, ξεκαθαρίζει εντός και εκτός Ελλάδας την εναντίωσή της στη συμμετοχή των ιδιωτών στη διαχείριση του χρέους καθώς κάτι τέτοιο, όπως εξηγούν από το οικονομικό επιτελείο, αυξάνει άμεσα το κόστος δανεισμού και απειλεί να βάλει τη χώρα σε καθεστώς “επιλεκτικής χρεοκοπίας”, ενώ διαμηνύει σε όλους τους τόνους, πως η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι πρόθυμοι να σιωπήσουν κάνοντας λόγο για συνεχή εκστρατεία λάσπης από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τσάρο της ελληνικής οικονομίας, Ευάγγελο Βενιζέλο, που δημιουργεί σοβαρές απορίες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή