Τηλεοπτικές άδειες: Η απάντηση της επιτροπής στις εταιρείες για την αρτιότητα του διαγωνισμού

Επιστολή στους εννέα εκπροσώπους των εταιρειών που διεκδικούν τηλεοπτική άδεια έστειλε το βράδυ της Παρασκευής η πενταμελής επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού, και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την αρτιότητα και την ασφάλεια του ηλεκτρονικού συστήματος που θα χρησιμοποιηθεί στην ηλεκτρονική δημοπρασία της Τρίτης.

Τηλεοπτικές άδειες: Η απάντηση της επιτροπής στις εταιρείες για την αρτιότητα του διαγωνισμού
1'

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, με την οποία η επιτροπή απαντά στις αιτιάσεις των καναλιών, το ηλεκτρονικό σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί στην δημοπρασία, παραλήφθηκε από την αρμόδια επιτροπή στις 25 Αυγούστου, την ίδια δηλαδή ημέρα που έγινε και η παρουσίασή του στους υποψηφίους.

Μετά από έλεγχο δε του ηλεκτρονικού συστήματος, διαπιστώθηκε ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει η σχετική προκήρυξη.

Παράλληλα, η επιτροπή διευκρινίζει ότι η πιστοποίηση του συστήματος αφορά τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, καθώς και ότι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα χρησιμοποιηθεί η δομημένη καλωδίωση του κτιρίου της ΓΓΕΕ., ενώ το κλειστό δίκτυο για την υποβολή προσφορών υλοποιείται με ευθύνη της.

Στο σύστημα θα έχουν πρόσβαση η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού, τα μέλη της ομάδας υποστήριξης και οι τεχνικοί της αναδόχου εταιρείας οι οποίοι θα βρίσκονται στην κεντρική αίθουσα της δημοπρασίας. Τέλος, ο κεντρικός εξυπηρετητής του συστήματος θα είναι κλειδωμένος σε ειδικό χώρο, ενώ το computer room του κτιρίου θα είναι σφραγισμένο.

Πηγή: skai.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή