Αλ. Παπαρήγα: Επιλογές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, οι απολύσεις στο δημόσιο

Οι απολύσεις και η άρση της μονιμότητας στον ευρύτερο και το στενότερο δημόσιο τομέα αποτελούν διαχρονικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ...

Αλ. Παπαρήγα: Επιλογές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, οι απολύσεις στο δημόσιο
1'

Οι απολύσεις και η άρση της μονιμότητας στον ευρύτερο και το στενότερο δημόσιο τομέα αποτελούν διαχρονικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα.

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι στόχος είναι να αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των εργαζομένων που δουλεύουν περιστασιακά με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, ώστε να αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Προσέθεσε ότι «η κρίση τους βοηθάει σήμερα να πάρουν αυτά τα μέτρα», καθώς λειτουργεί ως αφορμή και κάλεσε τους όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από την εργασιακή τους σχέση, να αναπτύξουν ενιαία κοινή δράση.

Χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα είπε ότι «οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πρέπει να βρεθούν στο ίδιο μετερίζι με τους εργαζόμενους του δημόσιου, όπως έπρεπε να το έχουν κάνει και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο όταν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δέχονταν την προσωρινή απασχόληση, τις ελαστικές μορφές, τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης».

Αναφερόμενη στη διεθνή οικονομική κρίση, η Γενική Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος εκτίμησε ότι «οι αγορές καταρρέουν , που σημαίνει μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ανταγωνίζονται μεταξύ τους έχοντας στο πλευρό τους τις κυβερνήσεις για να εξασφαλίσουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
08:30ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια

08:30ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια