Τηλεοπτικές άδειες: Στον «πάγο» ο νόμος – γέφυρα μετά την απόφαση για το ΕΣΡ
«Τρέχουν» οι εξελίξεις στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ, καθώς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης των Προέδρων στη Βουλή και την άκαρπη ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και αποφασίστηκε να «παγώσει»η νομοθετική ρύθμιση που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση για το προσωρινό καθεστώς αδειοδότησης των καναλιών, ο γνωστός ως «νόμος-γέφυρα».
Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αποφασίστηκε να μην επισπευσθεί η νομοθετική ρύθμιση για το προσωρινό καθεστώς αδειοδότησης των καναλιών ενώ η κυβέρνηση ζητά να πραγματοποιηθεί εκ νέου εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων, με τους ίδιους υποψηφίους για τη στελέχωση του ΕΣΡ, «σε μια ύστατη προσπάθεια να καμφθεί η αδιαλλαξία της ΝΔ», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.
Το σημερινό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τη σύσταση του ΕΣΡ – 16 Ναι, 6 Παρών, 1 Όχι, 1 Απών – καθώς και η διαλλακτική στάση που επέδειξαν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι , ερμηνεύονται από την κυβέρνηση ως ευκαιρία προκειμένου να «στριμώξει» τη Νέα Δημοκρατία.
Είναι ενδεικτική άλλωστε η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου στην οποία υπογραμμίζονται τα εξής:
«Για πρώτη φορά, σήμερα, μετά από πέντε συνεδριάσεις, διαμορφώθηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ευρεία πλειοψηφία, πολύ κοντά στην συνταγματικά απαιτούμενη των 4/5. Διαμορφώνονται, έτσι, ισχυρές τάσεις συναίνεσης για την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ, που αποτελεί συνταγματική υποχρέωση».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Επικτατείας Νίκος Παππάς τόνισε με μήνυμά του τα εξής:
«Τα κόμματα του ΝΑΙ στη σημερινή Διάσκεψη Προέδρων είναι αυτά που ψήφισαν όλα ή πολλά από τα άρθρα του ν.4339».
Σε προηγούμενη ανάρτησή του ανέφερε πως «στη Διάσκεψη Προέδρων έγιναν σημαντικά βήματα. Η προσπάθεια για λύση στο ΕΣΡ πρέπει να συνεχιστεί. Η ΝΔ να πάει από "ΠΑΡΩΝ" σε "ΝΑΙ"».