Εν μέσω αντιδράσεων η συζήτηση για τα ΑΕΙ

Αρχίζει αύριο στη Βουλή και ολοκληρώνεται την Τετάρτη με την ψηφοφορία η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση...

Εν μέσω αντιδράσεων η συζήτηση για τα ΑΕΙ
1'

Αρχίζει αύριο στη Βουλή και ολοκληρώνεται την Τετάρτη με την ψηφοφορία η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο τελικό κείμενο αναμένονται τροποποιήσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του νεοσύστατου συμβουλίου διοίκησης, το οποίο είναι, μεταξύ άλλων, επιφορτισμένο με την εκλογή του πρύτανη.

Το αρχικό κείμενο προέβλεπε ότι το 15μελές όργανο αποτελείται από επτά πανεπιστημιακούς, επτά εξω-πανεπιστημιακούς και έναν φοιτητή, στο κείμενο που θα συζητηθεί αναμένεται η αναλογία αυτή να αλλάξει υπέρ των πανεπιστημιακών, σε οκτώ προς επτά ή οκτώ προς έξι.

Η οπισθοχώρηση της κ. Άννας Διαμαντοπούλου ήλθε μετά τις έντονες αντιδράσεις των πρυτάνεων, που κατηγορούσαν την υπουργό Παιδείας ότι δεν έλαβε υπόψη της τις προτάσεις τους στη σύνταξη του νομοσχεδίου, ενώ κάνουν λόγο για αποδόμηση του δημόσιου χαρακτήρα του πανεπιστημίου και κατάργηση του αυτοδιοίκητου.

Αντιδράσεις προκλήθηκαν και εντός του ΠΑΣΟΚ με τους βουλευτές κ.κ Σπύρο Βούγια και Κώστα Καρτάλη να διατυπώνουν ενστάσεις για διατάξεις του νομοσχεδίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή