ΣΥΡΙΖΑ: Προσκλητήριο ενότητας στην Αριστερά

Ένα νέο συνασπισμό εξουσίας προτείνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με πρόσκλησή της στις δυνάμεις της Αριστεράς....

ΣΥΡΙΖΑ: Προσκλητήριο ενότητας στην Αριστερά
1'

Ένα νέο συνασπισμό εξουσίας προτείνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με πρόσκλησή της στις δυνάμεις της Αριστεράς.

Στην απόφασή της, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, υπογραμμίζεται η ανάγκη συμμετοχής ενός ευρέος φάσματος κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων .

Σημειώνει ότι, όσο η Αριστερά παραμένει κατακερματισμένη, αφήνει ελεύθερο το πεδίο στο δικομματισμό.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εξουσιοδοτήθηκε να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες ώστε να προωθηθεί η κοινή δράση και συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς, της ριζοσπαστικής οικολογίας και των δυνάμεων που απομακρύνονται από το ΠΑΣΟΚ.

Για να εξέλθει η χώρα από το αδιέξοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνειτη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αξιοποιώντας όλα τα όπλα αποφασιστικής και σκληρής διαπραγμάτευσης (λογιστικό έλεγχο, αμφισβήτηση, αθέτηση πληρωμών κ.ά.)

Επίσης προτείνει την κατάργηση των μνημονίων και των πολιτικών τους, ώστε να ανασάνει η χώρα και να εφαρμοστεί ένα ριζικά διαφορετικό πρότυπο ανάπτυξης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή