Ζωή Κωνταντοπούλου: Αυτή είναι η κυβερνητική πρόταση της «Πλεύσης Ελευθερίας»
«Πρέπει να φτιάξουμε ένα κράτος, μια δημόσια διοίκηση καθ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν αυτού που φανταζόμαστε ως τη δημοκρατίας που υπηρετεί τους πολίτες», δήλωσε το Σάββατο (28/10/2017) η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρουσιάζοντας την κυβερνητική πρόταση του κόμματός της.
Ειδικά για τη δικαιοσύνη και την τάξη είπε «ο πρωθυπουργός της χώρας θα είναι και υπουργός Δικαιοσύνης και στα δικαστήρια της χώρας θα συμμετέχουν οι πολίτες σε όλα τα επίπεδα». Επίσης πρότεινε τη συμμετοχή των πολιτών στις μονάδες αποκατάστασης τάξης που δεν θα είναι τα ΜΑΤ.
Για τα μέσα ενημέρωσης είπε «θα κλείσουν όλα τα μέσα προπαγάνδας και διαπλοκής, και της παλιάς και της νέας. Και θα δοθούν κίνητρα για συνεργατικά εγχειρήματα πολιτών για την ενημέρωση. Θα υπάρξει πραγματική δημόσια ενημέρωση, όχι η ντροπή της ΕΡΤ για την οποία παλέψαμε».
Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για κατάσχεση των περιουσιών των τραπεζιτών και πολιτικών προσώπων που θα κριθεί ότι συνέβαλλαν στην υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια, θα διαγραφούν τα χρέη των νοικοκυριών, θα κρατικοποιηθούν τα θετικά στοιχεία των τραπεζών.
Από την πλευρά του ο Ζαν - Λυκ Μελανσόν στην ομιλία του κατά την έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων της Πλεύσης Ελευθερίας, ανακοίνωσε πως με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ετοιμάζουν ένα φόρουμ που θα καταρτίσει και θα παρουσιάσει ένα «Σχέδιο B» για την Ευρώπη.
Για το δημόσιο χρέος, ο πρόεδρος της «Ανυπότακτης Γαλλίας» τόνισε: «Πιστεύω ότι πρέπει να διοργανωθεί μια ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη που θα συμμετέχουν όλα τα κράτη της Ένωσης, με θέμα την επίλυση του χρέους πριν να είναι αργά. Είναι η ΕΚΤ, η οποία πρέπει να εξαγοράσει όλους τους τίτλους, όλα τα ομόλογα, όλο το δημόσιο χρέος των χωρών της ΕΕ».
Κάνοντας ειδική αναφορά για τον τρόπο που λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Μελανσόν είπε «όπως έχει εξελιχθεί, απαγορεύει την κοινωνική και οικονομική εναρμόνιση. Επιβάλλει τον γενικευμένο ανταγωνισμό που γεννάει τη βία μέσα στις χώρες και ανάμεσα στις χώρες. Ως έχει σήμερα, η ΕΕ αποτελεί παράγοντα βίας σε πολιτικό και πολεμικό επίπεδο. Αντιπαρατίθενται οι εργαζόμενοι, οι μεν στους δε».
Ο Γάλλος πολιτικός απηύθυνε έκκληση στον Εμανουέλ Μακρόν λέγοντας «απευθύνομαι στον κ. Μακρόν και λέω ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην Ελλάδα αυτά που της ανήκουν» και ότι «ο λαός των Γάλλων εργαζομένων δεν θέλει να πλουτίσει από τη φτώχια και την κατάρρευση του ελληνικού λαού».
Πολύ σημαντικό κομμάτι στις εργασίες της συνάντησης αποτελεί το ζήτημα του χρέους ενώ στα τραπέζια εργασίας υπάρχουν τοποθετήσεις ακόμα και για το τραπεζικό σύστημα , το νόμισμα και τη δημόσια περιουσία.
Οι εργασίες κλείνουν την Κυριακή (29/10/2017) στις 20:30 από την Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ