Φ. Κουβέλης: Μόνη λύση οι εκλογές

Έπανέλαβε όσα είχε δηλώσει και στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο newsbomb.gr...

«Η μόνη λύση στο αδιέξοδο της χώρας είναι οι εκλογές» δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο κ. Κουβέλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόραση επανέλαβε όσα είχε δηλώσει και στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο newsbomb.gr, τασσόμενος για ακόμα μια φορά κατά των βουλευτικών προνομίων.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της αλλά και για τους χειρισμούς της στην οικονομία.

Παρουσίασε επίσης τις προτάσεις του κόμματός του για δημόσια έσοδα και την εργασιακή εφεδρεία αλλά και τις θέσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Όπως είχε τονίσει και στο newsbomb.gr η Δημοκρατική Αριστερά προτείνει την αναδιάρθρωση του ΦΠΑ με μείωση των συντελεστών 23, 13 και 6,5% και την ένταξη στο 5% των βασικών καταναλωτικών αγαθών, καθώς και τη θέσπιση συντελεστή 40% για είδη πολυτελείας.

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Θα οδηγήσει σε απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα Υποστηρίζουμε ότι η αντιμετώπιση του ζητήματος του πλεονάζοντος προσωπικού πρέπει να γίνει μόνο και αποκλειστικά με μετατάξεις».