Τετ-α-τετ Τσίπρα - Κοτζιά στο Μαξίμου για το Σκοπιανό: Τι συζητήθηκε

Σκοπιανό | Ειδήσεις: Έντονη κινητικότητα παρατηρήθηκε την Τρίτη (20/02) αναφορικά με το Σκοπιανό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, πήγε λίγο μετά τις 20:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τις τρέχουσες εξελίξεις στο θέμα του ονόματος.

Τετ-α-τετ Τσίπρα - Κοτζιά στο Μαξίμου για το Σκοπιανό: Τι συζητήθηκε
1'

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσίπρας είχε νωρίτερα την Τρίτη τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία συζήτησαν μεταξύ άλλων το ονοματολογικό των Σκοπίων.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε στην κυρία Μέρκελ την ανάγκη για οριστική λύση στο θέμα των Σκοπίων με αλλαγή και της συνταγματικής ονομασίας της γείτονος.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει, μεταξύ άλλων, επαφή και με την κ. Μέρκελ στις Βρυξέλλες, την Παρασκευή (23/02), στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε συνέχεια της συνάντησης που θα έχει η Γερμανίδα καγκελάριος με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ στη Γερμανία, προκειμένου να συνεχίσουν τη συζήτησή τους σε σχέση με την Τουρκία.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για το Σκοπιανό

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή