Α. Σαμαράς: Η ΝΔ αγωνίζεται απέναντι στην ύφεση και την ανεργία

«Η ΝΔ αγωνίζεται για μια πολιτική που βρίσκεται απέναντι στην ύφεση και στην ανεργία ώστε να υπάρξει η αναγκαία ανάκαμψη.Και κορυφαίες φωνές στην Ευρώπη , ειδικά τελευταία, συμφωνούν με την κατεύθυνση αυτή», σημείωσε εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως ένα οικοδόμημα για να είναι στέρεο πρέπει να βασίζεται στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, αρχές αναγκαίες για την κοινωνική συνοχή στις χώρες μέλη, πέραν της αναγκαίας προϋπόθεσης της ανάπτυξης, κάθε χώρα να είναι ανταγωνιστική στην Οικονομία της.

Νωρίτερα, κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κος Σαμαράς επεσήμανε την ανάγκη ισχυρής πολιτικής βούλησης από όλη την Ευρώπη και περιέγραψε τις αβεβαιότητες που δημιουργούν, όπως είπε, αναταράξεις και αδυναμίες ανάκαμψης σε χώρες όπως η Ελλάδα.

«Στην Ευρώπη, κύριε Πρόεδρε, υπάρχει – όπως ξέρετε – μια μεγάλη δυστοκία στη λήψη σημαντικών αποφάσεων, που θα έπρεπε να έχουν ληφθεί πολύ νωρίτερα. Αυτή η δυστοκία δημιουργεί αβεβαιότητες, οι αβεβαιότητες δημιουργούν αναταράξεις και σύγχυση στις αγορές, το πρόβλημα των αγορών δημιουργεί αδυναμίες στις χώρες να ανακάμψουν ευκολότερα.

Αυτές οι αδυναμίες πολλές φορές οδηγούν και σε προβλήματα κοινωνικής συνοχής. Και έτσι όλα αυτά μαζί αθροίζονται στην ανάγκη μιας ισχυρής πολιτικής βούλησης από όλους τους λαούς της Ευρώπης για να πάμε μπροστά. Αλλιώς ή θα είμαστε με βήματα προς τα πίσω ή σημειωτόν», τόνισε χαρακτηριστικά.