Κ. Παπούλιας: «Πατριώτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν μια εθνική επέτειο;»

«Πατριώτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν μια εθνική επέτειο; Αγωνιστές είναι όσοι προσβάλλουν; Δίκιο έχει όποιος φωνάζει περισσότερο; Είναι δημοκράτες όσοι αντιμετωπίζουν τον δημόσιο χώρο ως ιδιοκτησία τους; Και πώς μετριέται η πλειοψηφία; Με την συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ή με τις εκλογές που, με βάση το Σύνταγμα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια;», διερωτάται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σε γραπτή δήλωσή του μετά τα γεγονότα που σημάδεψαν, νωρίτερα σήμερα, την στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

Κ. Παπούλιας: «Πατριώτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν μια εθνική επέτειο;»
1'

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει επαναλαμβάνοντας την πεποίθησή του ότι «η έξοδος από την κρίση δεν είναι μόνο ζήτημα αριθμών, αλλά υπόθεση βαθιά πολιτική, βαθύτερα πολιτισμική».

«Υπάρχει το δικαίωμα και η κατάχρησή του, υπάρχει η δίκαιη οργή και ο εκφυλισμός της, υπάρχει καθαρό όριο ανάμεσα σε μια ευνομούμενη πολιτεία και σε μια κοινωνική οργάνωση χωρίς κανόνες, χωρίς δημοκρατικό υπόβαθρο. Κάνω τις επισημάνεις αυτές πιστεύοντας ότι η έξοδος της πατρίδας μας από την κρίση δεν είναι μόνο ζήτημα αριθμών, αλλά υπόθεση βαθιά πολιτική, βαθύτερα πολιτισμική», καταλήγει ο κ Παπούλιας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή