ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Δίωρο τετ-α-τετ Τσίπρα - Ερντογάν: «Ψυχρές» χειραψίες, αμηχανία και «παγωμένα» χαμόγελα

Συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν | Τουρκία: Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19:30 την Τρίτη (05/02/2019) η κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία κράτησε περισσότερο από δύο ώρες. Αμέσως μετά άρχισαν οι διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή και των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα.  
Δίωρο τετ-α-τετ Τσίπρα - Ερντογάν: «Ψυχρές» χειραψίες, αμηχανία και «παγωμένα» χαμόγελα
Η πρώτη φωτογραφία από τη συνάντηση των δύο ηγετών
EUROKINISSI / ANDREA BONETTI
2'

Στα πλάνα που μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων ήταν έκδηλη η αμηχανία και η νευρικότητα των δύο πλευρών, με τα «παγωμένα» χαμόγελα να κυριαρχούν.

Τα πρώτα πλάνα από τη συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στο «Λευκό Παλάτι»:

Λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν, o κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Φουάτ Οκτάι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Νωρίτερα, στις 15:30 της Τρίτης (5/2/2019) προσγειώθηκε το αεροπλάνο της ελληνικής κυβέρνησης στο αεροδρόμιο της Άγκυρας.

Τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκαν νωρίτερα στο αεροδρόμιο ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι και η υπουργός Εμπορίου, Ρουχσάρ Πεκτζάν.

Στην ελληνική αποστολή, εκτός του πρωθυπουργού, συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύει η σύντροφός του, Περιστέρα Μπαζιάνα.

Το ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Άγκυρα ξεκίνησε σε μία άκρως δύσκολη συγκυρία.

Το πρωί η Τουρκία επικήρυξε τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έχουν λάβει άσυλο στη χώρα μας, προσφέροντας αμοιβή 700.000 ευρώ για τον καθένα, ενώ μόλις χθες ο εκπρόσωπος του κ. Ερντογάν έθεσε στην ατζέντα τη φερόμενη «τουρκική μειονότητα» και το θέμα των νησιών και του Αιγαίου!

Διαβάστε επίσης:

Ξαφνικό «κανόνι»: Πτώχευση για γνωστή αεροπορική εταιρεία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Σε επιφυλακή για τη σφοδρή κακοκαιρία - Θα «ανοίξουν» οι ουρανοί

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή