Αποστάσεις Λοβέρδου από τη συζήτηση για τη διαδοχή

Χαρακτήρα αυστηρά υπηρεσιακό θέλησε να προσδώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος στη σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι δηλώσεις του οποίου το τελευταίο διάστημα έχουν προκαλέσει νέες αναταράξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

«Εμείς έχουμε καθημερινές υποχρεώσεις ως υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου. Όλα τα υπόλοιπα δεν μας αφορούν» περιορίστηκε να πει ο κ. Λοβέρδος, ερωτηθείς για τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας τόνισε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ότι «οι ομιλούντες έχουν εργαστεί και έχουν εργαστεί με πάρα πολύ μεγάλο φιλότιμο και αυτοθυσία».

Παρόμοια στάση κράτησε και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που ζήτησε να μην υποβάλλονται ερωτήσεις για θέματα διαδοχής, επισημαίνοντας ότι η συνέντευξη τύπου γίνεται για διυπουργικά, υπηρεσιακά θέματα, που αφορούν την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Λοβέρδος, κατά τη χθεσινή του ομιλία στην Ολομέλεια για τον προϋπολογισμό, άφησε αιχμές για τις πολιτικές ανάπτυξης την τελευταία διετία, όπου αρμόδιος υπουργός ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.