«Παγώνουν» με εντολή Τσίπρα όλες οι μετατάξεις στη Βουλή
Επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής είχε ο Πρωθυπουργός από τον οποίο – σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr - και ζήτησε να ανασταλεί η διαδικασία των μετατάξεων «που, παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση, αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας» όπως φέρεται να είπε.
Κατά τη συνομιλία τους, από κοινού αποφάσισαν ο Πρόεδρος της Βουλής να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.
Μεταξύ των μετατάξεων που «παγώνουν» ειναι και αυτή της κόρης της αντιπροέδρου Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Ο κ. Βούτσης που ρωτήθηκε για τις δηλώσεις της, σχολίασε πως ο καθένας κρίνεται για τις θέσεις που εκφράζει.
Ο Πρόεδρος της Βουλής μίλησε για ανθρωποφαγία και ρατσισμό και οτι πυροβολείται εδώ και πέντε ώρες. Σε ό,τι αφορά την περίπτωση μετάταξης της πρώην συζύγου του, απάντησε εκνευρισμένος πως εργάζεται στη Βουλή από το 2007, όπου ο ίδιος δεν ήταν ακόμη βουλευτής.
Ο Νίκος Βούτσης ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους μετά το μπαράζ αρνητικών για τον ίδιο δημοσιευμάτων, μίλησε για δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων και επέμεινε πως επί προεδρίας του «έσπασε» το πελατειακό σύστημα ετών που ήθελε εργαζόμενους να προσλαμβάνονται στη Βουλή με απόφαση και μόνον του εκάστοτε Προέδρου της.
«Βρήκαμε ένα πελατειακό σύστημα προσλήψεων με μόνη πρόταση την απόφαση του εκάστοτε Προέδρου, για εμάς αυτό το κριτήριο δεν υπήρξε ούτε μια φορά, δεν έγινε καμία επιλογή από τον Πρόεδρο της Βουλής», είπε και προκάλεσε όποια πολιτική δύναμη επιθυμεί να έρθει σε επαφή μαζί του για τεκμηριωμένες απαντήσεις.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Βούτσης επεσήμανε πως έγιναν μετατάξεις βάσει του νόμου της κινητικότητας στο δημόσιο που είναι γνωστές εδώ και μήνες. Υπήρξαν, όπως είπαν, συγκεκριμένα 64 περιπτώσεις υπαλλήλων, εκ των οποίων οι 33 έχουν ολοκληρωθεί, 29 εκκρεμούν και 2 δεν προχώρησαν.
Συμπλήρωσε δε, ότι στη Βουλή για πρώτη φορά δεν υπήρξε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού κι ότι δεν εκδιώχθηκε κανένας συμβασιούχος παρά το γεγονός ότι αυξήθηκαν οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις των υπηρεσιών της Βουλής.
Τα δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ο Νίκος Βούτσης έκαναν λόγο για μαζικό βόλεμα συγγενών, φίλων και κομματικού στρατού του ΣΥΡΙΖΑ.
Παραιτήσεις μετά τα δημοσιεύματα
Νωρίτερα την Πέμπτη, σε δύο παραιτήσεις συγγενικών προσώπων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία πρόσληψής τους στο Ίδρυμα της Βουλής οδήγησε ο σάλος που προκλήθηκε για επικείμενες προσλήψεις και σειρά μετατάξεων στη Βουλή, στο νήμα πριν από την εκπνοή του πολιτικού χρόνου της κυβέρνησης.
Οι παραιτήσεις αφορούν την περίπτωση της Αλεξάνδρας Αλεξανδροπούλου που είναι κόρη της διευθύντριας του γενικού γραμματέα της Βουλής Βασιλικής Τσιακανίκα και της Μαρίνας Λελούδα - Σκουρογιάννη κόρης της προϊσταμένης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Πανταλού.
Η κυρία Αλεξανδροπούλου διορίστηκε στις 31 Μαΐου 2019 στο Ίδρυμα της Βουλής με ετήσια σύμβαση και η κυρία Σκουρογιάννη στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, την ίδια ημερομηνία.
Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής οι κυρίες Αλεξανδροπούλου και Σκουρογιάννη επικαλέστηκαν λόγους «ατομικής ευαισθησίας». Επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς για όργιο προσλήψεων και μετατάξεων, κάνοντας λόγο για άδικη κριτική με σκοπό τη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων.
Ομολογία Χριστοδουλοπούλου: Αξιοποίησα τις γνωριμίες μου για να μπει η κόρη μου στη Βουλή
Σάλο προκαλούν οι δηλώσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου που με κυνισμό ομολογεί ότι η κόρη της μετατάχθηκε στη Βουλή εξαιτίας των διασυνδέσεων που έχει.
Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκπομπή του Alpha και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, η αντιπρόεδρος της Βουλής είπε: «Με την έννοια που το λέμε ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή, ώστε στη συνέχεια να μεταταχτεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν γνωριμίες, διασυνδέσεις κ.τλ. Δεν το συζητάμε αυτό και ούτε θέλω να πω ότι ήταν γνωστά τα προσόντα της και η Βουλή βγήκε και φώναζε "έλα εδώ"… τα προσόντα (σ.σ. της κόρης της) τα έχουν και άλλοι άνθρωποι, αυτή εργαζόταν».
Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής πρόσθεσε ότι η κόρη της υπηρετούσε στα Ελληνικά Ταχυδρομεία από το 2004, όπου και δούλεψε στην επαρχία. Στη συνέχεια, ανέβηκε γρήγορα στην ιεραρχία, όμως, τα προσόντα της ήταν αυξημένα σε σχέση με τη θέση που είχε.
«Της είπαν να γίνει διευθύντρια υποκαταστήματος, αλλά δεν ήθελε», διευκρίνισε στην απάντησή της η κυρία Χριστοδουλοπούλου και έτσι επέλεξε τη Βουλή των Ελλήνων.
Όπως είπε, αρχικά υπέβαλε αίτηση απόσπασης και στη συνέχεια μετάταξης, κάνοντας χρήση της σχετικής νομοθεσίας. Τέλος, η κ. Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ότι η κόρη της δεν επιβαρύνει το Δημόσιο, αφού ήδη εργαζόταν σε αυτό και πριν τη μετάταξή της στη Βουλή.
Διαβάστε επίσης:
Συγκίνηση για τον Μίκαελ Σουμάχερ: Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για την υγεία του (pics)
Λάρισα: «Πάγωσε» το αίμα της όταν βγήκε στην αυλή - Έτρεχε να σωθεί με αυτό που είδε