Εντός στόχων το Yπουργείο Υγείας

Επίτευξη όλων των στόχων εμφανίζει το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην Βουλή ανέφερε σχετικά:

«Στο υπουργείο καλύψαμε τις ανάγκες του προϋπολογισμού για το 2011 και τους στόχους του μεσοπρόθεσμου. Και επειδή είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας δεν έχουμε συνάντηση με τρόικα αυτή την φορά».

Με τον τρόπο αυτό γίνεται αντιληπτό ότι οι τυχόν αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης, που θα οδηγήσουν και σε λήψη νέων μέτρων, δεν θα οφείλονται στο συγκεκριμένο υπουργείο.

Παράλληλα ο κ. Λοβέρδος είπε ότι : «Δημοσιεύτηκε την Κυριακή ότι εμείς είμαστε υποδοχείς εκθέσεως σοφών που μας εισηγείται να πουλήσουμε νοσοκομεία» και ξεκαθάρισε πως « δεν υπάρχει αυτό δεν έχουμε τέτοια διάθεση ούτε υποβλήθηκε τέτοια έκθεση».

Επίσης, ο υπουργός μίλησε για την διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων λέγοντας ότι «Ελέχθησαν 65 δημόσια νοσοκομεία και 8 ιδιωτικά. Το πόρισμα είναι ότι η συγκομιδή γίνεται αλλά από λάθος στην διαδικασία της συγκομιδής υπάρχει πρόβλημα στην διαχείριση».

Πρόσθεσε ότι «Αποφασίσαμε να ολοκληρώσουμε στις 15 Φεβρουαρίου την συγκέντρωση όλων των ληγμένων φαρμάκων από νοικοκυριά και από φαρμακεία. Θα τα κατευθύνουμε στις αποθήκες μας στην Μαγούλα και από εκεί θα γίνει εξαγωγή για καταστροφή τους γιατί εδώ η χώρα δεν διαθέτει μονάδες.

Τέλος ο υπουργός ανέφερε ότι «διώξαμε από το σώμα επιθεωρητών υγείας επιθεωρητή ο οποίος είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο με ορθοπεδικά υλικά στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης».