«Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ»: Οι πρώτες δηλώσεις Πολάκη μετά την εισήγηση για άρση ασυλίας
Για «κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού» έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, στις πρώτες δηλώσεις του, ο Παύλος Πολάκης, μετά την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής περί άρσης της ασυλίας του.
«Μέσα από μια προαποφασισμένη, όπως αποδείχθηκε, διαδικασία στην επιτροπή δεοντολογίας, η πλειοψηφία της ΝΔ συνεπικουρούμενη από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης και από το ΚΙΝΑΛ προχώρησαν σε μια κίνηση, την πρώτη κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού της ΝΔ», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή συνταγματική εκτροπή».
«Δεν δέχθηκαν την πρόταση την οποία έκανα, η οποία ήταν να συγκροτηθεί ειδική προανακριτική επιτροπή, καθώς αυτά για τα οποία κατηγορούμαι, τα έκανα ενώ ήμουν υπουργός κι επειδή ήμουν υπουργός. Αποκάλυψα και οδήγησα στη Δικαιοσύνη όλη τη συμμορία του ΚΕΕΛΠΝΟ που ένα μέλος της, ο Πουλής με κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμηση. Πιάσαμε τον κλέφτη και μας κατηγορεί ότι τον είπαμε κλέφτη. Και αποκάλυψα και τις απευθείας αναθέσεις στη σύζυγο του αρχιτραπεζίτη, του κ. Στουρνάρα», σημείωσε προσθέτοντας πως «ουσιαστικά προσπαθούν να στρέψουν την κουβέντα αλλού, να παρουσιάσουν αυτό που τους αποκάλυψα ότι διέπραξε αδικήματα προκειμένου να θολώσουν τα νερά».
Νωρίτερα, την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη για την υπόθεση καταγραφής της συνομιλίας του με τον διοικητή της ΤτΕ και την ανάρτησή του κατά του πρώην προέδρου των υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, εισηγείται στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Στην ψηφοφορία που έγινε, 8 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του, 2 από το ΜέΡΑ 25 και το ΚΚΕ καταψήφισαν, ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος αποχώρησε, κάνοντας λόγο για παρωδία και καταγγέλλοντας πολιτική σκοπιμότητα. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ η Επιτροπή είναι αναρμόδια να αποφασίσει, καθώς η υπόθεση θα πρέπει να εξεταστεί με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί δειγμάτων ρεβανσισμού εκ μέρους της ΝΔ, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ανέφερε πως η αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να έχει τις απόψεις της και η συμπολίτευση έχει δικαίωμα να κρίνει αν θα απαντήσει στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης. «Εγώ έχω υποχρέωση να προστατεύσω τη Βουλή από οποιαδήποτε, έστω και παραμικρή υποψία, ότι αδρανεί, ή αμελεί προκειμένου να "προστατεύσει" κάποιο μέλος της από την αξίωση πολίτη για δικαστική προστασία. Η Βουλή τηρεί όλες τις προθεσμίες και δεν είναι διατεθειμένη να δώσει λαβή για άδικα σχόλια και για μεροληπτική συμπεριφορά», επεσήμανε.
Ο Παύλος Πολάκης επικαλέστηκε και πάλι, όπως στις χθεσινές του δηλώσεις, το σχετικό νόμο, με το επιχείρημα ότι τα αδικήματα για τα οποία εγκαλείται τελέστηκαν κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του. Βουλευτές της συμπολίτευσης επεσήμαναν ωστόσο, πως το εισαγγελικό αίτημα με το οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας του επικαλείται το άρθρο 62 περί βουλευτικής ασυλίας.
Οι αντιδράσεις
«Σήμερα αποδείχτηκε ότι ο πολιτικός πολιτισμός της Νέας Δημοκρατίας είναι ο πολιτισμός του αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας. Παραβίασαν στην σχετική συνεδρίαση όχι μία αλλά τρεις φορές το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής. Φοβούνται να συστήσουν προανακριτική επιτροπή και μετέτρεψαν πολιτικά ζητήματα και ζητήματα που σχετίζονται με την υπουργική ιδιότητα σε ζητήματα προσωπικά. Η ευθύνη για αυτή την παρωδία είναι σαφής και αφορά και τον πρόεδρο της επιτροπής Μπάμπη Αθανασίου .
Αν η Νέα Δημοκρατία θέλει να εκδικηθεί τον κ. Πολάκη για όσα έχει αποκαλύψει στο παρελθόν τότε οφείλει να προχωρήσει σε όλες τις τις διαδικασίες ώστε να συσταθεί ειδικό δικαστήριο. Η πολιτική δειλία δεν συγχωρείται .
Θα ζητήσουμε από το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής να γνωμοδοτήσει για όσα τραγελαφικά έλαβαν χώρα σήμερα», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανόπουλος στις τηλεοπτικές κάμερες.
Ο Θανάσης Πλεύρης κατήγγειλε μεθόδευση της προηγούμενης πλειοψηφίας στον ποινικό κώδικα, καθώς τα αδικήματα για τα οποία εγκαλείται ο κ. Πολάκης μετατράπηκαν σε πλημμέλημα από κακούργημα. «Να αποφευχθεί ένας νέος κύκλος ανούσιων αντιπαραθέσεων και αποπροσανατολισμού», ζήτησε ο Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ που τάχθηκε κατά της άρσης ασυλίας του τέως υπουργού.
Πηγή: Cnn.gr