Αδάμ Τσαρούχης στο Newsbomb.gr: Aν η ζωή του ήταν ταινία, αυτός θα ήταν ο τίτλος της

Ο τραγουδιστής Αδάμ Τσαρούχης μιλάει στο Newsbomb.gr λίγο πριν το live του, την Κυριακή 20 Μαρτίου, στο Foyer του Θεάτρου Τζένη Καρέζη.

Αδάμ Τσαρούχης
Ο τραγουδιστής Αδάμ Τσαρούχης
5'

Ο Αδάμ Τσαρούχης είναι ένας ανερχόμενος και ταλαντούχος καλλιτέχνης με σημαντικές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό και σπουδαίες συνεργασίες σε μουσικές και θεατρικές παραγωγές. Την Κυριακή 20 Μαρτίου θα τον ακούσουμε στο Foyer του Θεάτρου Τζένη Καρέζη σε ένα live με smooth jazzy διάθεση.

Θα ξεκινήσω από το νέο single που κυκλοφορήσατε πρόσφατα με τίτλο «Τόσο Πολύ». Θα ήθελα να μας συστήσετε το νέο σας τραγούδι.

«Οι επιροές μου για αυτό το κομμάτι είναι από τα '70s. Θέλαμε μαζί με τον Γιώργο Γκρέκο που έχει γράψει την μουσική και τον Δημήτρη Σιάμπο που έκανε την ενορχήστρωση να δώσουμε μια κινηματογραφική διάθεση στο κομμάτι. Είναι πολύ μεγάλη τιμή που στο τραγούδι στίχους έχει γράψει ο Χρυστόφορος Μπαλαμπανίδης, ένας στιχουργός με πολύ σπουδαίες συνεργασίες».

Την Κυριακή 20 Μαρτίου θα σας συναντήσουμε στο Foyer του Θεάτρου Τζένη Καρέζη. Τι θα ακούσουμε στο επερχόμενο live;

«Είμαι πολυ ανυπόμονος για αυτή την εμφάνιση. Θα παίξω πραγματικά τη μουσική που αγαπώ. Τραγούδια από την προσωπική μου δισκογραφία αλλά και επιλογές από την διεθνή και ελληνική σκηνή. Μαζί μου στην σκηνή ένα υπέροχο τζαζ trio με καταξιωμένους μουσικούς. Θα δώσουμε μια smooth jazzy διάθεση σε όλα τα τραγούδια. Επιλογές από Jack Savoretti, Micheal Buble, Frank Sinatra, George Micheal, αλλά και Πλέσσα».

Είστε ένας ανερχόμενος καλλιτέχνης με σημαντικές συνεργασίες και προσωπικά τραγούδια. Ωστόσο εγώ θέλω να σταθώ και να ρωτήσω για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε ως νέος καλλιτέχνης και δη εν μέσω πανδημίας.

«Μια πολύ δυσκολή περίοδος για όλη την ανθρωπότητα. Πόσο μάλλον για το δικό μας επάγγελμα. Ξαφνικά μείναμε εντελώς ξεκρέμαστοι, χωρίς δουλειά και χωρίς να υπάρχει μέριμνα από την πολιτεία για τους καλλιτέχνες. Εγώ προσπάθησα να μείνω δημιουργικός και να μην χάσω την ελπίδα μου. Η μουσική και το τραγούδι είναι η δύναμή μου σε όλες τις δύσκολες στιγμές μου».

Η διασκευή σας στο «Just Walk Away» που τραγούδησε η Σελίν Ντιόν, γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη. Είναι στα σχέδια σας ένας αγγλόφωνος δίσκος ή άλλες διασκευές ξένων τραγουδιών;

«Ήταν και για μένα τεράστια έκπλήξη η επιχυχία του κομματιού σε ολόκληρο τον κόσμο. Το κομμάτι έφτασε σε ψηλές θέσεις στα itunes σε Ευρώπη, Αμερική, Αφρική. Το κομμάτι αυτή τη στιγμή παίζει σε αρκετά ραδιόφωνα του εξωτερικού. To επόμενο σχέδιό μου είναι ένα ολόκληρος δίσκος αγγλόφωνος και με διασκευές αλλά και πρωτότυπο υλικό. Ήδη έχω βρει υλικό για αυτή την δουλειά».

Γενικά, σας αρέσει να μας παρουσιάζετε διασκευές αγαπημένων τραγουδιών. Υπάρχει κάποιο που δεν θα «τολμούσατε» να διασκευάσετε; Και για ποιο λόγο;

«Μου αρέσει να κάνω και διάσκευες. Είναι υπέροχο να αλλάζει μορφή ένα ήδη γνωστό τραγούδι. Σίγουρα δεν θα δοκίμαζα να διασκευάσω ένα τραγούδι που δεν με εκφράζει η μουσική του ή ο στίχος ή κάτι που φωνητικά δεν θα μπορούσα να πω. Θέλω το τραγούδι που θα διαλέξω να μιλάει στην καρδιά μου».

Θα χρησιμοποιήσω τον τίτλο του πρώτου σας άλμπουμ «Σαν Ταινία» για να σας ρωτήσω, αν νιώθετε «Σαν Ταινία» τη ζωή σας μέχρι σήμερα. Και επιπλέον, τι είδους θα ήταν και ποιον τίτλο θα της δίνατε;

Πολύ ωραία ερώτηση. Είναι πρώτη φορά που με ρωτούν κάτι τέτοιο. Σίγουρα θα ήταν ταινία η ζωή μου. Μου έχουν συμβεί πολύ ωραία πράγματα στην μέχρι τώρα διαδρομή μου. Σημαντικές συνεργασίες, σπουδαίοι δημιουργοί και άνθρωποι. Έρωτες, αγάπη. Νομίζω η ταινία της ζωής μου θα ήταν ρομαντικό μούζικαλ με πολλή μουσική, χορό, αγάπη και κλάμα (γέλια). Θα διάλεγα τον τίτλο μιας ταινίας που αγαπώ πολύ και είναι "City of stars"».

Ποια θα ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για εσάς όσον αφορά τη μουσική και το θέατρο και θα θέλατε να αναμετρηθείτε μαζί της;

«Η μουσική και το τραγούδι από μόνα τους είναι μια καθημερινή αναμέτρηση. Κάθε μέρα προσπαθείς να γίνεσαι όλο και καλύτερος. Να προσφέρεις στον κόσμο αλλά και στον ίδιο τον εαυτό σου το μέγιστο. Θέλω να δοκιμάζω διαφορετικά πράγματα και να εξελίσσομαι μεσα από αυτά».

Χρησιμοποιώ και πάλι έναν τίτλο και συγκεκριμένα από το πρόσφατο τραγούδι σας «Τόσο Πολύ», για να μου συμπληρώσετε κάτι που επιθυμείτε «τόσο πολύ».

«Θα ήθελα ''τόσο πολύ'' να έχω την υγεία μου και να τελειώσουν όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια. Όλα τα άλλα με πολλή δουλειά και προσπάθεια μπορούν να γίνουν».

Έχετε κάποιο motto αυτό τον καιρό ή γενικά στη ζωή σας;

«To motto που έχω είναι ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τεράστια δύναμη μέσα μας. Δεν θέλω να χάνουμε τη θετική μας σκέψη και ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο».

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ρωτήσω τι φέρνει ο επόμενος καιρός για εσάς.

«Τα επόμενα σχέδια μου είναι πολλά! Αρκετές εμφανίσεις, διάφορα πρότζεκτ που έχω σκεφτεί και συνεργασίες και έναν νέο αγγλόφωνο δίσκο».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή