Ατζέντα Newsbomb.gr: Το συναυλιακό μας καλοκαίρι ξεκινά με Rammstein - Οι πρώτες μεγάλες συναυλίες

Οι Rammstein ανοίγουν την αυλαία του συναυλιακού μας καλοκαιριού. Οι πρώτες συναυλίες σε Τεχνόπολη και Θέατρο Λυκαβηττού.
Ατζέντα Newsbomb.gr: Το συναυλιακό μας καλοκαίρι ξεκινά με Rammstein - Οι πρώτες μεγάλες συναυλίες
6'

Ένα καλοκαίρι γεμάτο μουσική ξεκινά και εμείς είμαστε έτοιμοι να ανηφορίσουμε σε λόφους και να πιάσουμε... στασίδι στα ανοιχτά θέατρα απανταχού! Η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία της χρονιάς είναι γεγονός. οι θρυλικοί Rammstein επιστρέφουν στην Αθήνα μετά από 14 χρόνια για να μας παρουσιάσουν ένα άνευ προηγουμένου εντυπωσιακό σόου στο ΟΑΚΑ. Επίσης, αυτές τις ημέρες το ανακαισμένο Θέατρο Λυκαβηττού και η μουσική Τεχνόπολη ανοίγουν τις πόρτες τους, ενώ στο Καλλιμάρμαρο οι Πυξ Λαξ μας παρουσιάζουν τα τραγούδια τους με συνοδεία της Prague Philharmonic Orchestra. Και επειδή νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, το τριήμερο 24-25-26 Μαΐου, πάμε μια τελευταία βόλτα από το Athens Street Food Festival στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι.

Μουσική

Rammstein, ΟΑΚΑ

Οι Rammstein γιορτάζουν τα 30 τους χρόνια και έρχονται στην Ελλάδα με ένα γιγαντιαίο και φαντασμαγορικό σόου - εμπειρία. Έχουν περάσει ήδη 14 χρόνια από την τελευταία φορά που τους είδαμε σε ελληνικό έδαφος. Οι Γερμανοί σούπερ σταρ επιστρέφουν πιο δημοφιλείς και πιο πετυχημένοι από ποτέ για να μας χαρίσουν μια μοναδική βραδιά στην Αθήνα στις 30 Μαΐου.

Πυξ Λαξ, Καλλιμάρμαρο

Οι Πυξ Λαξ για μια ξεχωριστή συναυλία στο Καλλιμάρμαρο. Το αγαπημένο συγκρότημα θα βρίσκεται στο Παναθηναϊκό Στάδιο, το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 με τη συνοδεία της Prague Philharmonic Orchestra, υπό τη διεύθυνση του Friedemann Riehle. Ο γνώριμος ροκ ήχος των Πυξ Λαξ θα ενωθεί με τους ήχους της κλασικής ορχήστρας.

Corey Taylor, Θέατρο Λυκαβηττού

Μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές αλλά και σημαντικότερες προσωπικότητες της rock και metal μουσικής των τελευταίων τριάντα ετών, ο Corey Taylor, έρχεται στον Λυκαβηττό την Τρίτη 28 Μαΐου με τις μεγάλες επιτυχίες της καριέρας του, τόσο ως τραγουδιστής και ηγέτης των Slipknot και των Stone Sour, όσο και ως σόλο καλλιτέχνης.

Η ταράτσα του Φοίβου, Θέατρο Άλσος

Ύστερα από μια πολύχρονη πορεία και μεγάλες επιτυχίες που αντέχουν στον χρόνο, ήρθε η στιγμή για τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα να ντύσουν τους στίχους που έχουν αποτυπωθεί στις μνήμες μας με έναν νέο, απρόσμενο, παθιασμένο, κλασικό ήχο.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Jazz Festival, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο δημιουργός που έχει χαράξει τους πιο ξεχωριστούς δρόμους στο ελληνικό τραγούδι τις τελευταίες δεκαετίες, σημαίνει πανηγυρικά την έναρξη της Μουσικής Τεχνόπολης με δύο συναυλίες, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Μαΐου, με τους Μάρθα Φριντζήλα, Γιάννη Λίταινα και Αλέξανδρο Κτιστάκη να τον συνοδεύουν. Η εκρηκτική ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσει ο «ποιητής» Θανάσης Παπακωνσταντίνου είναι το ιδανικό ζέσταμα για τη μεγάλη γιορτή που θα ακολουθήσει: ο αγαπημένος μουσικός θεσμός της πόλης, το AthensJazz, έρχεται και φέτος είναι μεγαλύτερο από ποτέ! Από την Κυριακή 26 Μαΐου μέχρι και τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, η Τεχνόπολη γεμίζει με τον τζαζ παλμό των 25 σχημάτων και καλλιτεχνών από Ελλάδα και εξωτερικό που θα βρεθούν στη σκηνή της, ενώ μια πλούσια σειρά από παράλληλες δράσεις θα συνοδεύουν και φέτος το φεστιβάλ.

Αλκίνοος Ιωαννίδης, Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες τους κοινές εμφανίσεις και της ηχογράφησης του live album «ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ», o Αλκίνοος Ιωαννίδης και οι μουσικοί του συνεχίζουν και αυτό το καλοκαίρι τις εμφανίσεις τους σε ιδιαίτερους χώρους και φεστιβάλ, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα γεμάτο δημιουργικότητα, συγκίνηση και ενέργεια. Ο πανέμορφος λόφος της Καστέλας, στις 30 Μαΐου, αναμένεται να γεμίσει με τις μελωδίες των αγαπημένων μας τραγουδιών, με απρόσμενες διασκευές και αυτοσχεδιασμό, αλλά και με μοναδικές στιγμές αλληλεπίδρασης με το κοινό.

Δημήτρης Παπαδημητρίου, Κεντρική Σκηνή της Στέγης

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου μελοποιεί ποιήματα του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή Κ. Π. Καβάφη σε εκδοχή ενδεκαμελούς ορχήστρας δωματίου, με λίγες πρωτότυπες και περισσότερες νεότερες φωνητικές ερμηνείες. Το Σάββατο 25 Μαΐου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση.

Θέατρο

Αλέξανδρος Τσουβέλας, Θέατρο Λυκαβηττού

Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας πιο ετοιμόλογος και πιο ετοιμοπόλεμος από ποτέ, το Σάββατο 25 Μαΐου θα γιορτάσει τα 10 χρόνια παρουσίας του στο stand-up comedy παρέα με πολλούς καλεσμένους.

ΑΛ - ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ, Christmas Theater

Tην Τρίτη 28 Μαΐου ο Λάκης Λαζόπουλος έρχεται στο Christmas Theater και δεν θα αφήσει τίποτα ασχολίαστο.

Σινεμά

Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ (Freud's Last Session)

Ο Φρόιντ (στον ρόλο ο βραβευμένος με Όσκαρ, Άντονι Χόπκινς) προσκαλεί τον εμβληματικό συγγραφέα Κ. Σ. Λιούις (Τα Χρονικά της Νάρνια, στον ρόλο ο Μάθιου Γκουντ) να συζητήσουν. Η συζήτηση κυμαίνεται από την ύπαρξη – ή μη, κατά τον Φρόιντ – του Θεού, την ιδιόρρυθμη σχέση του Φρόιντ με την κόρη του, μέχρι την αντισυμβατική σχέση του Λιούς με τη μητέρα του καλύτερου του φίλου.

Βιβλίο

Μίμικ, Σεμπάστιαν Φίτζεκ

Μη φοβάσαι τίποτα! Μόνο τον εαυτό σου…

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα


Μια μικρή σύσπαση στη γωνία του στόματος, μια απειροελάχιστη αλλαγή στην κόρη του ματιού, αυτά της αρκούν για να «διαβάσει» τον πραγματικό εαυτό κάποιου…

Η Χάνα Χερμπστ είναι η πιο έμπειρη ειδικός στην ερμηνεία των εκφράσεων του προσώπου στη Γερμανία. Ως σύμβουλος της Αστυνομίας, έχει βοηθήσει να συλληφθούν πολλοί επικίνδυνοι εγκληματίες.

Αλλά τώρα, καθώς παλεύει με την απώλεια μνήμης μετά από μια εγχείρηση, έρχεται αντιμέτωπη με μια τρομερή περίπτωση: Μια μέχρι πρότινος άμεμπτη γυναίκα ομολογεί ότι δολοφόνησε βάναυσα την οικογένειά της. Μόνο ο μικρός της γιος, ο Πάουλ, επέζησε.

Μετά την ομολογία της, η μητέρα δραπετεύει. Ψάχνει τον γιο της για να ολοκληρώσει την «αποστολή του θανάτου» της; Η Χάνα έχει μόνο το σύντομο βίντεο της ομολογίας της για να βγάλει τα συμπεράσματά της. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: Η ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΙΔΙΑ…


Διαβάστε επίσης

Athens Street Food Festival: Πήγαμε, είδαμε, φάγαμε και προτείνουμε

Rammstein: Τι ώρα θα βγουν στη σκηνή του ΟΑΚΑ - Πληροφορίες για τους κατόχους εισιτηρίων

Πυξ Λαξ: Χρήσιμες πληροφορίες για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο με τη Φιλαρμονική της Πράγας

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή