Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Αυλαία στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου με την «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι»

Ο φημισμένος Τιμοφέι Κουλιάμπιν σκηνοθετεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη με τους Μαρία Ναυπλιώτου, Θάνο Τοκάκη και Νίκο Ψαρρά
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Αυλαία στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου με την «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι»

Η διανομή της παράστασης "Ιφιγένεια η εν Αυλίδι"

@ Alex Kat
2'

Την αυλαία στα φετινά Επιδαύρια ανοίγει την Παρασκευή 5 Ιουλίου και το Σάββατο 6 Ιουλίου, ο φημισμένος σκηνοθέτης Τιμοφέι Κουλιάμπιν με την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη. Μετά τις αριστουργηματικές «Τρεις αδερφές» (2018), που θα μείνουν αξέχαστες λόγω της εξ ολοκλήρου απόδοσης του τσεχοφικού έργου στη νοηματική γλώσσα, ο διεθνώς καταξιωμένος σκηνοθέτης Τιμοφέι Κουλιάμπιν επανέρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, που τον σύστησε στο ελληνικό κοινό.

Ο γνωστός για την ποιητική σκηνοθετική ματιά του σκηνοθέτης θα ανοίξει τα φετινά Επιδαύρια με το έργο «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, μια διεθνή παραγωγή του Φεστιβάλ σε παγκόσμια πρεμιέρα. Σπουδαίοι Έλληνες και Ελληνίδες ηθοποιοί απαρτίζουν τον θίασο, δίνοντας σάρκα και οστά στο κορυφαίο αυτό καλλιτεχνικό εγχείρημα.

Σχεδιασμένη αποκλειστικά για το αργολικό θέατρο, η πολυαναμενόμενη παραγωγή ενώνει δημιουργικά γι’ άλλη μια φορά έναν ξένο σκηνοθέτη με την ελληνική σκηνή, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον διεθνή χαρακτήρα του Φεστιβάλ και το πνεύμα της εξωστρέφειας που επιδιώκεται συνειδητά τα τελευταία χρόνια.

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

Timofey-Kulyabin-(c)-2.jpg

Ο σκηνοθέτης Τιμοφέι Κουλιάμπιν

@ Alex Kat

Οι συντελεστές

Μετάφραση Παντελής Μπουκάλας

Σκηνοθέτης Timofey Kulyabin

Δραματουργός Roman Dolzhansky

Σύμβουλος δραματουργίας Ιώ Βουλγαράκη

Σκηνογράφος – Ενδυματολόγος Oleg Golovko

Σχεδιασμός φωτισμού Oskars Paulins

Σχεδιασμός ήχου – Μουσική σύνθεση Timofei Pastukhov

Βοηθός σκηνοθέτη Πάνος Κούγιας

Βοηθός σκηνογράφου Άννα Ζούλια

Βοηθός ενδυματολόγου Μαργαρίτα Τζαννέτου

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Ανθή Ευστρατιάδου: Ιφιγένεια, Μαρία Ναυπλιώτου: Κλυταιμνήστρα, Νικόλας Παπαγιάννης: Μενέλαος, Δημήτρης Παπανικολάου: Πρεσβύτης, Θάνος Τοκάκης: Αχιλλέας, Νίκος Ψαρράς: Αγαμέμνων.

Χορός: Δημήτρης Γεωργιάδης, Χρήστος Διαμαντούδης, Μάριος Κρητικόπουλος, Βασίλης Μπούτσικος, Δημήτρης Παπανικολάου, Αλέξανδρος Πιεχόβιακ.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com και aefestival.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή