«Το Ακρωτήρι»: Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος σκηνοθετεί τη Μαρία Ναυπλιώτου και τον Δημήτρη Αλεξανδρή

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος σκηνοθετεί τη Μαρία Ναυπλιώτου και τον Δημήτρη Αλεξανδρή στη θεατρική παράσταση «Το Ακρωτήρι»

«Το Ακρωτήρι»: Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος σκηνοθετεί τη Μαρία Ναυπλιώτου και τον Δημήτρη Αλεξανδρή

Η Μαρία Ναυπλιώτου

2'

«Το Ακρωτήρι», ένα από τα πιο επιτυχημένα έργα της Off Broadway σκηνής, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Θέατρο Ιλίσια. Η Μαρία Ναυπλιώτου στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάει τον Δημήτρη Αλεξανδρή, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Οδυσσέα Παπασπηλιοπούλου. «Το Ακρωτήρι» είναι ένα οικογενειακό δράμα, με έντονο το στοιχείο του μυστηρίου, που μιλά για την ενδιάμεση γκρίζα ζώνη, στην οποία κάποιος έρχεται αντιμέτωπος με την απώλεια της συνείδησης.

Η Τζουλιάνα, μία χαρισματική και παθιασμένη νευρολόγος, καταρρέει κατά τη διάρκεια μίας σημαντικής ανακοίνωσης σε ένα συνέδριο. Η ίδια είναι πεπεισμένη πως πάσχει από καρκίνο. Κι όμως στην αφήγησή της προς τη γιατρό της, πολλά στοιχεία δε συμφωνούν. Ο σύζυγος, τον οποίο περιγράφει ως άπιστο και χειριστικό, της φέρεται με πολλή αγάπη και φροντίδα. Οι τηλεφωνικές συζητήσεις με την αποξενωμένη από χρόνια κόρη της, έχουν πολλά κενά. Στο «Ακρωτήρι», όπου διαρκώς αναφέρεται, βρίσκεται το παλιό οικογενειακό σπίτι, πουλημένο εδώ και χρόνια. Τα επεισόδια κατά τα οποία βλέπει και ακούει πράγματα πληθαίνουν και η Τζουλιάνα ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της: αυτήν απέναντι στην απώλεια.

«Το Ακρωτήρι», μας παρουσιάζει την τραγωδία του να χάνει κανείς σταδιακά την συνείδηση του και την σκληρή μάχη που δίνει καθημερινά με τους πιο κοντινούς του ανθρώπους. Μιλάει τελικά για το πώς μπορεί κάνεις να επανεφεύρει τον εαυτό του βρίσκοντας τον τρόπο να «περπατήσει» ξανά στην ζωή ακόμα και μετά τη μεγαλύτερη τραγωδία. Ο Sharr White έχει γράψει για δύο χαρακτήρες που παλεύουν να βρουν το κέντρο τους και ειδικά για μία ηρωίδα που αγωνίζεται να επανέλθει στο φως. Το έργο έχει αποσπάσει πολυάριθμες διακρίσεις (1ο βραβείο Θεατρικού Έργου του Blanche and Irving Laurie Foundation’s Theatre Visions Fund Award, υποψήφιο για Outer Critics Circle Awards, Drama League Award και τρία Lucille Lortel Awards).

Ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση: Νικηφόρος Βαλτινός

Απόδοση - Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

Διανομή:

Τζουλιάνα: Μαρία Ναυπλιώτου

Ίαν: Δημήτρης Αλεξανδρής

Γυναίκα: Στεφανία Ζώρα

Άνδρας: Αυγουστίνος Κούμουλος

Πρεμιέρα: 6 Δεκεμβρίου 2024

Εισιτήρια: Α’ ζώνη: 22€ – Β’ ζώνη: 20€ και μειωμένο 18€ - Εξώστης: 18€

Προπώληση: https://www.more.com/theater/to-akrotiri/

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
15:13ΚΟΣΜΟΣ

Live Blog:

15:13ΚΟΣΜΟΣ

Live Blog: