Νέες ταινίες: Ο Ματ Ντίλον στο νότιο Πήλιο και η επιστροφή του «Alien»

Πέντε νέες ταινίες και μία επανέκδοση, μας περιμένουν από σήμερα Πέμπτη στους κινηματογράφους

Νέες ταινίες: Ο Ματ Ντίλον στο νότιο Πήλιο και η επιστροφή του «Alien»

"Στοιχειωμένη καρδιά" του Φερνάντο Τρουέμπα με τον Ματ Ντίλον

4'

Μια ακόμα «Alien» ταινία κάνει πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη στους κινηματογράφους, ενώ την ίδια στιγμή ο Ματ Ντίλον υποδύεται τον ιδιοκτήτη εστιατορίου, με σκοτεινά μυστικά, σε ένα ονειρικό νησί στο νότιο Πήλιο, στη «Στοιχειωμένη καρδιά» του Ισπανού Φερνάντο Τρουέμπα. Η Μπλέικ Λάιβλι καλείται να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος στο «Τελειώνει με εμάς», ενώ η πιο ενδιαφέρουσα, ίσως, πρόταση της εβδομάδας είναι «Ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα» της Πατρίσια Φοντ που μας γυρίζει πίσω στον Ισπανικό εμφύλιο μέσω ενός φωτισμένου, νεαρού δασκάλου σε ένα απομονωμένο χωριό.

ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ **

(HAUNTED HEART)

ΙΣΠΑΝΙΑ, 2024

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΤΡΟΥΕΜΠΑ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΜΑΤ ΝΤΙΛΟΝ, ΑΪΝΤΑ ΦΟΛΚ

Η Αλεξ καταφτάνει σε ένα ελληνικό νησί για να ξεκινήσει να δουλεύει στο εστιατόριο του Μαξ και μοιραία συνδέεται μαζί του ερωτικά. Προσπαθώντας να ανακαλύψει το ομιχλώδες παρελθόν του, πληροφορείται από έναν πρώην εργαζόμενο του εστιατορίου ότι κάτι δεν πάει καλά με τον πρότερο βίο του συντρόφου της.

Γυρισμένο στο νότιο Πήλιο, το ερωτικό θρίλερ του Φερνάντο Τρουέμπα χάνει το χρόνο του σε άσκοπες σκηνές και διατυπώσεις και μόλις αποφασίζει να περάσει στην σκοτεινή πλευρά της ιστορίας μοιάζει αδύναμο να υποστηρίξει όσα θέλει να πει. Ο Ματ Ντίλον κάνει την προσπάθεια αλλά οι σκηνοθετικές οδηγίες τον «φιμώνουν».

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ **1/2

(EL MAESTRO QUE PROMETIO EL MAR)

ΙΣΠΑΝΙΑ, 2023

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΠΑΤΡΙΣΙΑ ΦΟΝΤ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΕΝΡΚ ΑΟΥΚΕΡ, ΛΑΪΑ ΚΟΣΤΑ

Λίγο πριν ξεσπάσει ο εμφύλιος στην Ισπανία, ένας νεαρός δάσκαλος τοποθετείται στο σχολείο ενός μικρού χωριού με μια χούφτα μαθητές. Θα θελήσει να δείξει στα παιδιά και άλλα πράγματα πέρα από τη σχολική ύλη, ενώ οι αριστερές του απόψεις στιγματίζονται από τους κατοίκους. Όταν ξεσπάσει ο εμφύλιος, το τέλος του θα είναι προδιαγεγραμμένο.

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα από τη ζωή του δάσκαλου Άντονι Μπενάγιες αλλά μέχρι η αφήγηση να αρχίσει να παίρνει ρυθμό έχει χαθεί το πρώτο μέρος. Επιπλέον, οι επιστροφές στο παρόν, στην αναζήτηση ενός συμμαθητή του παππού μιας κοπέλας, που ήταν και οι δύο μαθητές του Μπενάγιες, δεν δένουν και τόσο αρμονικά με την βασική ιστορία της ταινίας.

COLD **

(ΙΣΛΑΝΔΙΑ, 2023)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΕΡΛΙΝΓΚΟΥΡ ΤΟΡΟΝΤΣΕΝ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΓΙΟΧΑΝΕΣ ΧΑΟΥΚΟΥΡ ΓΙΟΧΑΝΕΣΟΝ, ΕΛΙΝ ΧΑΛ

Ο Οντιν, ζει με την κόρη του Ρουν και καθώς ερευνά παλιούς φόνους που έχουν διαπραχθεί δεκαετίες πριν σε ένα κέντρο θεραπείας εφήβων, αρχίζει να υποπτεύεται πως κάποια παράξενα μυστικά που αποκαλύπτει σχετίζονται με τη μυστηριώδη αυτοκτονία της πρώην συζύγου του, αλλά και με την παράξενη συμπεριφορά της έφηβης κόρης του.

Θα μπορούσε να είναι ένα αποτελεσματικό και αξιομνημόνευτο θρίλερ από αυτά που παράγει τα τελευταία χρόνια η Ισλανδική κινηματογραφία αλλά ο αντίκτυπος δεν είναι ισχυρός και το φινάλε μοιάζει σα να σφηνώθηκε εκεί με το ζόρι.

ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ

Alien Romulus. Του Φέντε Αλβαρέζ με τους Κέιλι Σπένι, Ντέιβιντ Τζόνσον

Εξερευνώντας τα βάθη ενός εγκαταλειμμένου διαστημικού σταθμού, μια ομάδα νεαρών αποικιστών του διαστήματος έρχονται αντιμέτωποι με την πιο τρομακτική μορφή ζωής στο σύμπαν.

Η νέα ταινία του franchise πάντα σε παραγωγή Ρίντλεϊ Σκοτ.

Τελειώνει με εμάς. Του Τζάστιν Μπαλντόνι με τους Μπλέικ Λάιβλι, Τζάστιν Μπαλντόνι

H ιστορία της Λίλι Μπλουμ, μιας γυναίκας που ξεπερνά μια τραυματική παιδική ηλικία για να ξεκινήσει μια νέα ζωή στη Βοστόνη και να κυνηγήσει το όνειρο της ζωής της να ανοίξει τη δική της επιχείρηση. Μια τυχαία συνάντηση με τον γοητευτικό νευροχειρουργό Ράιλ Κινκέιντ πυροδοτεί μια έντονη σχέση, αλλά καθώς οι δυο τους ερωτεύονται βαθιά, η Λίλι αρχίζει να βλέπει πλευρές του Ράιλ που της θυμίζουν τη σχέση των γονιών της. Οταν ο πρώτος έρωτας της Λίλι ξαφνικά μπαίνει ξανά στη ζωή της, η σχέση της με τον Ράιλ ανατρέπεται.

Ο θρύλος του κάστρου Σουράμι (1985). Του Σεργκέι Παρατζάνοφ με τους Βέρικο Ανιαπαρίντζε, Ταμάρι Τσιτσισβίλι

Ο Ντουρμίς Χαν είναι ένας χωρικός σκλάβος που απελευθερώνεται από τον αφέντη του και τώρα αποζητά τρόπο να εξαγοράσει την ελευθερία της αγαπημένη του, Βαρντό. Αφήνει τον τόπο του και συναντά έναν έμπορο, τον Οσμάν Αγά, που του αφηγείται την ιστορία του, αφού κι αυτός κάποτε ήταν σκλάβος. Ο Ντουρμίς εργάζεται πλέον για τον έμπορο και παντρεύεται μια άλλη γυναίκα που του κάνει ένα παιδί, τον Ζουράμπ. Ο μικρός μεγαλώνει κι εργάζεται δίπλα στον πατέρα του, ο οποίος, αντίθετα με τον γιο του, έχει ασπαστεί το Ισλάμ. Ομως, οι Μουσουλμάνοι γίνονται απειλή για τη Γεωργία και ο βασιλιάς διατάζει να υποστυλωθούν όλα τα κάστρα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
14:08ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ζάκυνθο

14:08ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ζάκυνθο