Η ερμηνεύτρια της τζαζ Νταϊάνα Κρολ στο Ηρώδειο την 1η Ιουλίου

Μια «μεγάλη κυρία της τζαζ», η κορυφαία Καναδή ερμηνεύτρια Νταϊάνα Κρόλ, θα σαγηνεύσει το κοινό με τη φωνή της, σε μια μοναδική συναυλία που θα πραγματοποιήσει, τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Φέτος, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της που ένας σταθμός της θα είναι και η Αθήνα, στο Ηρώδειο, η «ιέρεια της τζαζ» μας φέρνει στις μελωδικές αποσκευές της - εκτός τις πασίγνωστες μεγάλες επιτυχίες της - και τον θησαυρό του νέου της άλμπουμ.

Το περίφημο «Glad Rag Doll», τον ενδέκατο και «σοβαρότερο» δίσκο της, ο οποίος αποτελεί το εξαιρετικό αποτέλεσμα μίας άκρως επιτυχημένης συνεργασίας με τον κορυφαίο παραγωγό T Bone Burnett, που το όνομά του έχει ταυτιστεί με την αμερικανική μουσική παράδοση και τεράστια ονόματα όπως ο Elton John, o Leon Russell, ο Elvis Costello, o Roy Orbison.

Η διάσημη Καναδή τραγουδίστρια, πιανίστρια, στιχουργός, συνθέτης και παραγωγός Νταϊάνα Κρόλ, κατέκτησε ταχύτατα και παγκόσμια αναγνώριση και καταξίωση, αναγορεύτηκε σε λαμπερό αστέρι της διεθνούς showbiz και κατοχύρωσε επάξια μία από τις κορυφαίες θέσεις στην ιστορία της τζαζ, αφού με το ανοιχτό καλλιτεχνικό της πνεύμα και το μεγάλο target group των θαυμαστών της, ήταν η μόνη που διεύρυνε τόσο πολύ τους ορίζοντες και πολλαπλασίασε το κοινό του συγκεκριμένου μουσικού είδους.

Σε πολύ φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου ένα κοκτέιλ πάρτι προς τιμήν αυτής της σπουδαίας ερμηνεύτριας, όπου η ίδια δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ιδιαίτερα συγκινημένη για την επίσκεψή της στη χώρα μας, μετά από απουσία αρκετών ετών.

Ο πρέσβης του Καναδά, κύριος Robert W. Peck (Ρόμπερτ Πεκ), ο οποίος βρέθηκε χθες στον κήπο του μουσείου, χαιρέτισε την επίσκεψη της Νταϊάνα Κρόλ στην Αθήνα, λέγοντας: «Με την ευκαιρία του εορτασμού των 70 χρόνων Ελληνο-Καναδικών σχέσεων, χαίρομαι ιδιαίτερα που η μεγάλη τζαζ τραγουδίστρια Νταϊάνα Κρόλ θα εμφανιστεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την 1η Ιουλίου, ημέρα της εθνικής εορτής του Καναδά, στο πλαίσιο της περιοδείας της για την παρουσίαση του καινούριου της άλμπουμ που κυκλοφορεί από την Verve Music. Η κυρία Νταϊάνα Κρόλ, μία υπερήφανη Καναδή και μέλος του Τάγματος του Καναδά, είναι μια σπουδαία διεθνής πρέσβειρα της τζαζ».

«Παραστάσεις όπως αυτή με καλλιτέχνες παγκόσμιας εμβέλειας αναδεικνύουν την πόλη της Αθήνας ως κορυφαίο πολιτιστικό κέντρο και συμβάλλουν στην ενίσχυση του τουρισμού» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Ο κύριος Christophe Lemarié, CEO της Pernod Ricard Hellas δήλωσε: «Όλοι εμείς στην Pernod Ricard Hellas, νιώθουμε ευτυχείς που μας δίνεται η ευκαιρία να μοιραστούμε πολύτιμες στιγμές με την κυρία Νταϊάνα Κρόλ στο μαγικό θέατρο Ηρώδου Αττικού, την 1η Ιουλίου, ως χορηγοί της συναυλίας. Είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε τον τέλειο συνδυασμό για μία αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στην Αθήνα».

Η συναυλία είναι μία παραγωγή της καλλιτεχνικής εταιρείας Λάβρυς, τελεί υπό την αιγίδα του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού και της καναδικής πρεσβείας και παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών επ' ευκαιρίας της Εθνικής Γιορτής του Καναδά (1 Ιουλίου) και τον εορτασμό των 70 χρόνων σύναψης διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα σε Καναδά και Ελλάδα, τονίζοντας τους ιδιαίτερα στενούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες και λαούς.