Αυλαία στο φεστιβάλ Καννών με Κατρίν Ντενέβ

Ως ταινία λήξης του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, το οποίο διαρκεί...

Ως ταινία λήξης του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, το οποίο διαρκεί από τις 11 έως τις 22 Μαΐου, επιλέχθηκε η νέα ταινία του Κριστόφ Ονόρε Les Bien-aimés, στην οποία πρωταγωνιστεί η Κατρίν Ντενέβ και η Λουντβίν Σανιέ.

Στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Ελλάδα, η μεγάλη Γαλλίδα ηθοποιός είχε αναφερθεί στην ταινία, λέγοντας ότι πρωταγωνιστεί με την κόρη της Κιάρα Μαστρογιάννι.
Η ταινία, είχε πει, αποτελείται σχεδόν η μισή από τραγούδια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Φεστιβάλ το Les Bien-aimés είναι «μία ταινία από έναν από τους πιο ταλαντούχους και πρωτότυπους νέους κινηματογραφιστές της γενιάς του» και τονίζει ότι κλείνει με τρόπο εντυπωσιακό το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Η ταινία διηγείται τις ιστορίες μιας μητέρας και μίας κόρης σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Στη δεκαετία του 1960 η Μαντλέν βρίσκει τον άντρα της στην Πράγα, αλλά ο ερχομός των ρωσικών τανκ την αναγκάζει να φύγει στο Παρίσι, ενώ στη δεκαετία του 1980 η κόρη της, Βέρα, ερωτεύεται στο Λονδίνο τον Χέντερσον, έναν άνδρα που αδυνατεί να αισθανθεί το ίδιο για αυτήν.

Ο Κριστόφ Ονορέ έχει συμμετάσχει και στο παρελθόν στο Φεστιβάλ με τις ταινίες 17 φορές Σεσίλ Κασάρ, Επιστροφή στο Παρίσι, Τα τραγούδια της αγάπης.

Η αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει στις 11 Μαΐου με την προβολή της ταινίας Μεσάνυχτα στο Παρίσι, του Γούντι Άλεν.