Γιορτή εκπαιδευτικών στο ΡΠΕΚ Αθήνας – Σας Ευχαριστούμε, Δάσκαλοι!

Στο Ρωσικό Κέντρο Επιστήμης και Πολιτισμού την Παρασκευή 2 Οκτώβρη θα γιορτάσουμε μια μεγάλη μέρα – την Μέρα Εκπαιδευτικών.

Γιορτή εκπαιδευτικών στο ΡΠΕΚ Αθήνας – Σας Ευχαριστούμε, Δάσκαλοι!
1'

Σε όσους έτυχε να φοιτούν σε Σοβιετικά σχολεία θα θυμούνται αυτή τη μέρα – το πρώτο Σάββατο του Οκτώβρη ως μια όμορφη γιορτή ευγνωμοσύνης στο Δάσκαλο, στον Άνθρωπο που όχι μόνο μαθαίνει τα παιδάκια διάφορα πράγματα, όχι μόνο τους δίνει γνώσεις, άλλα τους δίνει το Φως, ένα μέρος της Ψυχής τους, κάνει τα παιδιά να μπορέσουν να γίνουν Πολίτες με συνείδηση, με ηθική και σωστές αρχές, οι οποίοι δεν θα γονατίσουν μπροστά σε δυσκολίες, αλλά θα βρουν λύσεις.

Στη Ρωσία η Μέρα των Παιδαγωγών γιορτάζεται από 1965, δηλαδή φέτος είναι 50-η φορά. Αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζουν πολλοί ότι η γιορτή αυτή έγινε και Παγκόσμια – το 1994 η UNESCO όρισε την ημέρα 5 Οκτώβρη ως Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών - World Teacher's Day και σήμερα αυτή η μέρα γιορτάζεται σε περισσότερα από 100 χώρες.

Φέτος, μια γιορτινή εκδήλωση στο ΡΠΕΚ οργανώνει ο πολιτιστικός – εκπαιδευτικός σύλλογος "Logos-Slovo" με συν-οργανωτή το Ρωσικό Σχολείο εξ αποστάσεως «Ρώσικο Απολυτήριο». Η εκδήλωση είναι Ευγνενική χορηγία Συντονιστικής Ένωσης Ρώσων Συμπατριωτών στην Ελλάδα.

Χορηγός επικοινωνίας εκδήλωσης Newsbomb.gr

Να σημειωθεί, ότι θα υπάρξει διαγωνισμός για την καλύτερη ευχετήρια κάρτα για εκπαιδευτικούς, στον οποίο μπορεί να πάρει μέρος κάθε παρευρισκόμενος. Σε γιορτινή συναυλία θα ακούσουμε τους μαθητές – από τους πιο μικρούς ως πιο μεγάλους, που έχουν γίνει ήδη γιατροί, αστροναύτες, μηχανικοί, εργάτες… αλλά θυμούνται αυτούς που τους καθοδήγησαν στα πρώτα τους βήματα στον κόσμο των γνώσεων.

Είσοδος ελεύθερη

ΡΠΕΚ Τζαβέλλα 7 Χαλάνδρι, Παρασκευή, 2 Οκτώβρη, 19:00

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή