«Αποσταγμένες» φθινοπωρινές αποδράσεις από την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας (pics)

Με αφορμή την περίοδο απόσταξης των στεμφύλων που ξεκινάει τον Οκτώβρη, και όλη η Ελλάδα «βράζει» τσίπουρο, ένα από τα Εθνικά μας προϊόντα.

«Αποσταγμένες» φθινοπωρινές αποδράσεις από την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας (pics)
1'

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη σε αποστακτήριο της περιοχής. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο «καζάνι» των ιδιοκτητών Ιωάννη & Γιώργο Διτσόλα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο αγρόκτημα και να παρακολουθήσουν την πατροπαράδοτη διαδικασία παραγωγής τσίπουρου, η οποία αποτελεί μια ιεροτελεστία.

ΚΑΖΑΝΙ 6

Την απόσταξη συνόδεψαν ζεστοί μεζέδες ενώ το κέφι άναψε από μικρούς και μεγάλους υπό τους ήχους της λύρας του νταουλιού & του κλαρίνου. Μπορεί ο οίνος να «ευφραίνει καρδίαν», όμως σίγουρα το τσίπουρο την… απογειώνει! Τα μέλη και το Δ.Σ ευχαριστεί θερμά τον κ. Παμπουχίδη Ελευθέριο για την πρόσκληση και την ζεστή φιλοξενία.

KAZANI 2
KAZANI 4
KAZANI 5

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή