Τα 20 apps που οφείλεις να έχεις στο κινητό σου (μέρος 1ο)

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την στιγμή που ξεκίνησε το App store και γνωρίσαμε τι εστί applications για smartphones. Σήμερα οι άνθρωποι της Apple που τρέχουν το App Store καλούνται να εξετάσουν για έγκριση περισσότερα από 20.000 apps κάθε εβδομάδα. Πρόκειται για έναν απίστευτο αριθμό εφαρμογών. Ποιες όμως από αυτές, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έκαναν επανάσταση και αποτελούν τις σημαντικότερες που είδαμε ποτέ;

Τα 20 apps που οφείλεις να έχεις στο κινητό σου (μέρος 1ο)
SEX
3'

Brushes (iPhone, iPad)
Θα μπορούσαμε να πούμε πως πρόκειται για την εξέλιξη του Microsoft Paint. Τώρα μια εφαρμογή που σου επιτρέπει να ζωγραφίζεις με τα δάχτυλα σου, δεν σου εξασφαλίζει μια θέση στη συγκεκριμένη λίστα. Μια εφαρμογή ζωγραφικής όμως που έχει χρησιμοποιηθεί ουκ ολίγες φορές για να σχεδιάσει το εξώφυλλο του New Yorker, την κερδίζει και με το παραπάνω.

Angry Birds (iPhone, iPad)
Κάτι κακά γουρούνια έχουν πάρει τα αυγά κάτι αθώων πουλιών και θεέ μου, πόσο αυτά έχουν εκνευριστεί. Χρησιμοποιώντας έναν γιγαντιαίο καταπέλτη και τις εκάστοτε καταστροφικές δυνάμεις του κάθε ενός εκ των πτηνών, πρέπει να εξολοθρεύσεις τα γουρούνια και τις κατασκευές που σκαρφίζονται για να προστατευτούν.

Do Not Press The Red Button (iPhone, iPad)
Από όλα τα άχρηστα apps, το πιο άχρηστο ήταν αυτό. Ένα κόκκινο κουμπί... σε ένα κουτί. Ο θρίαμβος της αντίστροφης ψυχολογίας: μην πατήσεις για κανένα λόγο το κόκκινο κουμπί. Φυσικά και το πάταγες, φυσικά και κολλούσες, παρόλο που δεν υπήρχε τίποτα να καταφέρεις. Το νόημα του μετά από τόσες ώρες που του έχουμε αφιερώσει δεν το έχουμε μάθει ακόμα και το χειρότερο; Ούτε που μας νοιάζει.

Facebook (iPhone)
Είτε αγαπάς είτε μισείς το συγκεκριμένο social network, η εφαρμογή του έφερε την καθολική κυριαρχία του στις τσέπες μας, οπουδήποτε και αν είμαστε.

Opera Mini (iPhone)
Η αλήθεια είναι πως σοκαριστήκαμε όταν η Apple έδωσε το πράσινο φως και επέτρεψε έναν browser πέρα από το δικό της Safari στο App Store και κατ' επέκταση στα iPhone μας.
Δεν είναι τέλειος όμως το ότι φορτώνει τις σελίδες πρώτα σε servers πριν τις δούμε στις οθόνες μας, μας έχει σώσει πολλές φορές που θέλουμε να δούμε κάτι αλλά το internet είναι πολύ αργό ή ανύπαρκτο.

iHandy Level (iPhone)
Το συγκεκριμένο app λειτουργεί σαν αλφάδι και επιβεβαίωσε όλους αυτούς που πίστευαν πως το App Store μπορεί να λειτουργήσει σαν ελβετικός σουγιάς για τα smartphones μας και μέσα σε αυτό να βρεις οτιδήποτε χρειάζεσαι και θα κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη.

Epicurious (iPhone, iPad)
Αν γράψεις στο App Store "recipe" θα εμφανιστούν περισσότερα από 1000 αποτελέσματα, όμως χρειάζεσαι μόνο μια από αυτές τις εφαρμογές. Και είναι δωρεάν. Μπορείς να βρεις συνταγές ανάλογα με την εποχή, το πιάτο, τη δίαιτα που μπορεί να ακολουθείς ή τα υλικά που έχεις.

iBooks (iPhone, iPad)
Κατά ένα τρόπο τα βιβλία είναι το τελευταίο σύνορο που μένει να κατακτήσει η ψηφιακή επανάσταση και φυσικά η Apple δεν υπήρχε περίπτωση να μην "χτυπήσει" το συγκεκριμένο τομέα. Με το iPad μας έδωσε αυτό που χρειαζόμασταν: μια έγχρωμη συσκευή στην οποία μπορούμε να διαβάζουμε χωρίς να κουβαλάμε βάρος και χώρο στις τσάντες μας και η οποία ταυτόχρονα διαθέτει και όλα τα multimedia που μπορούμε να φανταστούμε και να χρειαστούμε. Τα comics και τα περιοδικά πήραν μια παράταση ζωής και αυτό ήταν μόλις η αρχή.

iWork (iPhone, iPad)
Μια ισχυρή desktop εφαρμογή στις παλάμες μας. Η μεγαλύτερη απόδειξη πως παρά την ανωτερότητα της στο hardware, η καρδιά της Apple χτυπά ακόμα πιο δυνατά στο software.

iBeer (iPhone)
Στις αρχές του App Store το συγκεκριμένο app βασίλευε. Χρησιμοποιούσε τους σένσορες που υπάρχουν στο iPhone για να δώσει την ψευδαίσθηση πως ο χρήστης έπινε ένα pint μπύρας από το κινητό του. Και εμείς που πρώτη φορά βλέπαμε κάτι τέτοιο το χρησιμοποιούσαμε σαν μικρά παιδιά. Ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία των Apps.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή