To κόκκινο της Formula 1, σ' ένα αγωνιστικό ρολόι από την Chopard

Το Mille Miglia GT XL Chrono Rosso Cursa της Chopard κουβαλάει επάνω του 100 χρόνια αγώνων με αυτοκίνητα.
SEX
2'

Η σειρά Mille Miglia της Chopard έχει πάρει το όνομά της από τον περίφημο αγώνα αντοχής στην ιταλική ύπαιθρο των αρχών και των μέσων του περασμένου αιώνα. Οι μεγαλύτεροι θρύλοι της αυτοκίνησης, ονόματα όπως ο Τάτσιο Νουβολάρι ή ο Στέλινγκ Μος, που στη συνέχεια έγραψαν ιστορία και στην Formula 1, έχουν χαρίσει μοναδικές στιγμές στον μυθικό αγώνα. Τα κατορθώματά τους ακούγονται σήμερα σαν συναρπαστικά παραμύθια στ' αυτιά όλων μας, που δεν έχουμε εικόνα από το πώς έμοιαζαν οι δρόμοι και το πόσο δύσκολο ήταν να τιθασεύσεις ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο εκείνη την εποχή. Αλλά, όποιος θέλει να διαβάσει την ιστορία των sports cars, μπορεί να συνεχίσει εδώ. Στο παρόν κείμενο, το αντικείμενό μας δεν είναι ο αγώνας, αλλά το ρολόι που πήρε το όνομά του από τον αγώνα αυτόν.

Η φετινή προσθήκη στην γκάμα των Mille Miglia είναι ο πανέμορφος χρονογράφος GT XL Chrono Rosso Cursa. Από την πρώτη κιόλας ματιά, ξέρεις ότι το θέμα που θα μονοπωλήσει την συζήτηση γύρω απ' το ρολόι αυτό είναι το κατακόκκινο του καντράν. Όχι ότι δεν έχει σπουδαίες αρετές κάτω από την κάσα του (διαθέτει αυτόματο μηχανισμό χρονογράφου, με power reserve 46 ωρών, ενώ η κάσα έχει διάμετρο 44 χιλιοστά και είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο και το ρολόι είναι αδιάβροχο στα 100 μ.), αλλά είναι η αισθητική του που το κάνει να ξεχωρίζει από τον συναγωνισμό.

Η ελβετική ωρολολγοποιία εμπνεύστηκε από την αρχή της ιστορίας των αγώνων αυτοκινήτου, πριν από έναν ολόκληρο αιώνα δηλαδή, Τότε το κόκκινο ήταν το χρώμα - έμβλημα της Alfa Romeo. Λίγα χρόνια αργότερα το υιοθέτησε και η Ferrari και σιγά σιγά έγινε το χρώμα ολόκληρης της ιταλικής αυτοκίνησης -και, βεβαίως, του περίφημου αγώνα Mille Miglia. Στην Ιταλία, λοιπόν, και στην παράδοσή της στους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού και, κυρίως, Formula 1 είναι που αποτίει φόρο τιμής το πανέμοροφο αυτό ρολόι. Και, βέβαια, είναι μια ιδανική επιλογή για να συμπληρώνει το αντρικό στυλ σε μια εποχή σαν την άνοιξη. Διαβάστε γιατί εδώ.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρολόι σε δράση.