Οδηγός... μπίρας για τον τελικό του Champions League

Αν έχετε καλέσει την αντροπαρέα στο σπίτι για να δείτε όλοι μαζί στην βεράντα ή τον κήπο (ελπίζουμε να μη σας το χαλάσει ο καιρός!) τον τελικό του Champions League, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να αγοράσετε τις μπίρες που ταιριάζουν με το φαγητό που θα καταβροχθίσετε χαζεύοντας τον Ρομπέν και τον Ντρογκμπά.
SEX
2'

Lager
Πάει με όλα, γι' αυτό και είναι η πιο δημοφιλής. Ειδικά με τα μεξικάνικα πιάτα και με τα burgers, είναι ο τέλειος συνδυασμός. Και, φυσικά, με την πίτσα και τα σουβλάκια που αύριο θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των παραγγελιών. Heineken, Amstel, Mythos, Alfa, Fix, Carlsberg είναι τα πρώτα ονόματα που μάς έρχονται στο νού, αλλά οι επιλογές είναι πραγματικά άπειρες.

Pilsner
Η Kaiser και η Fischer είναι τέλειες επιλογές για πιο ελαφρά πιάτα, για σαλάτες, κοτόπουλο, σολωμό και ελαφρά λουκάνικα.

Weissbier
Λευκή μπίρα, δηλαδή, στα γερμανικά. Σαν την Paulaner, την Erdinger και την Franziskaner. Ταιριάζουν με ελαφριά τυριά και με απλές μακαρονάδες ή με κοτόπουλο ψημένο χωρίς καμμιά έντονη μαρινάδα. Αν ψήσετε σουβλάκια κοτόπουλου στο BBQ, ας πούμε, θα τα συνοδεύσουν μια χαρά. Αλλά, προσοχή, μην καλύψετε με τσίκνα την οθόνη της τηλεόρασης.

Bitter
Ιδανική για να την πιείτε σκέτη, αλλά ταιριάζει αρκετά και με τα θαλασσινά, ειδικά με τα τηγανητά ψάρια. Επίσης, αν παραγγείλετε κάποιο καυτερό κινέζικο ή ινδικό. Το θέμα, βέβαια, είναι πού θα την βρείτε... Η πιο γνωστή εκπρόσωπός της στην Ελλάδα είναι η John Smith's.

Brown Ale
Σαν την Newcastle και την Samuel Adams, δηλαδή. Αυτές θα τις ταιράξετε με burgers και λουκάνικα. Είναι ιδανικές για BBQ δηλαδή.

Stout
H Guiness και η Murphy's, οι δύο πιο γνωστές μπίρες της εν λόγω κατηγορίας, δηλαδή, πάνε πολύ με την σοκολάτα. Οπότε τις αφήνετε στην άκρη μέχρι την ώρα του επιδορπίου. Αν δεν κάτσετε να φτιάξετε γλυκό, απλά αγοράστε ένα οικογενειακό παγωτό -θα παρατείνει μια χαρά την μπιροποσία σας παρέα με μια μαύρη μπιρίτσα. Φυσικά πίνονται και σκέτες ή με ξηρούς καρπούς.

Bock
H Amstel και η Grolsch βγαίνουν και σε bock εκδοχή (είναι εντελώς άλλο πράγμα από την stout) και ταιριάζουν με πιο βαριά, "σαλτσάτα" κρέατα (που μάλλον δεν θα μπείτε στην διαδικασία να ετοιμάσετε για αύριο) και πλούσιες σε γεύση πίτες.

Βελγικές μοναστηριακές
Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι τις βρίσκουμε πιο γευστικές από κάθε άλλη επιλογή, αλλά αυτό σημαίνει ότι ταιριάζουν και πιο δύσκολα με τα φαγητά. Περισσότερο πάνε με τα γλυκά. Ωστόσο, αν οργανώσετε ένα πραγματικά δυνατό BBQ και ψήσετε ένα ζουμερό rib-eye ή το παλέψετε με την γαλοπούλα, αξίζει να δοκιμάσετε μια βελγική Dubbel ή Tripel παρέα τους.