Η ΑΘΗΝΑ «ΕΡΙΞΕ ΤΑ ΤΕΙΧΗ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑΣΤΕΡΟΥΣ

Παναθηναϊκός AKTOR: Ντελίριο για τους Πρωταθλητές Ευρώπης - Επικό γλέντι από το αεροδρόμιο στο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός AKTOR: Φρενίτιδα για τους Πρωταθλητές Ευρώπης κατά την άφιξή τους στην Αθήνα με το 7ο ευρωπαϊκό.
Παναθηναϊκός AKTOR: Ντελίριο για τους Πρωταθλητές Ευρώπης - Επικό γλέντι από το αεροδρόμιο στο ΟΑΚΑ
Λευτέρης Παρτσάλης
3'

Ρεπορτάζ: Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

Εικονολήπτες: Χάρης Γκίκας, Λευτέρης Παρτσάλης

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης είναι εδώ! Η Αθήνα «γκρέμισε» τα… τείχη της και υποδέχθηκε την αποστολή του Παναθηναϊκού AKTOR, η οποία επέστρεψε το μεσημέρι της Δευτέρας (27/05) από το Βερολίνο, έχοντας στις αποσκευές της την κούπα της Euroleague, μετά την τεράστια νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Final 4.

Οι «πράσινοι» αναχώρησαν από την πρωτεύουσα της Γερμανίας το πρωί της Δευτέρας (27/05), όπου τους περίμενε μία… έκπληξη στο αεροπλάνο που τους μετέφερε. Ο πιλότος αποφάσισε να δώσει το… σύνθημα και άπαντες ξέσπασαν: «Βουντού, βουντού και πράσινη μαγεία, το Κύπελλο το φέραμε από τη Γερμανία», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε, ενώ στην συνέχεια από τα μεγάφωνα έπαιξε ο ύμνος του συλλόγου.

Έπειτα από μερικές ώρες στον αέρα, η αποστολή του «τριφυλλιού» έφτασε στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας.

Εκεί, από νωρίς είχε στηθεί ένα μεγάλο πάρτι από τους χιλιάδες οπαδούς του Παναθηναϊκού AKTOR που είχαν δημιουργήσει «καυτή» ατμόσφαιρα με απίστευτο παλμό.

Συνοδεία χιλιάδων οπαδών η πορεία προς το ΟΑΚΑ

Λίγο μετά τις 14:15 το αεροπλάνο προσγειώθηκε και έπειτα από μία μικρή «τελετή» υποδοχής από εργαζόμενους του αεροδρομίου, οι παίκτες, ο Εργκίν Αταμάν και τα μέλη της αποστολής, ανέβηκαν στο ειδικό ανοικτό πούλμαν που είχε δημιουργηθεί για τους Πρωταθλητές Ευρώπης.

Άμεσα ξεκίνησε η… παρέλαση για το ΟΑΚΑ, βγαίνοντας από την Πύλη 7. Εκεί τους περίμεναν χιλιάδες οπαδοί, οι οποίοι συνόδευσαν καθ’ όλη τη διάρκεια τους Πρωταθλητές Ευρώπης προς το Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι.

Η πορεία γινόταν με… δυσκολία, ελέω του μεγάλου πλήθους που θέλησε να ακολουθήσει τον δρόμο των θριαμβευτών του Βερολίνου. Σ’ όλη τη διαδρομή, οι παίκτες γνώρισαν την αποθέωση των οπαδών, με τους πρωταγωνιστές να το διασκεδάζουν με την ψυχή τους.

Βασικοί… εκφραστές των εορτασμών ήταν οι Ματίας Λεσόρ και Λούκα Βιλντόζα, οι οποίοι άναψαν καπνογόνα και ανέμιζαν τη σημαία του συλλόγου.

Μεγάλο πάρτι στο ΟΑΚΑ

Τελικός προορισμός για την αποστολή των Πρωταθλητών Ευρώπης ήταν το ΟΑΚΑ. Εκεί, από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες οπαδοί των «πράσινων», οι οποίοι υπέμεναν καρτερικά την άφιξη του πούλμαν, φωνάζοντας συνθήματα και δημιουργώντας «καυτή» ατμόσφαιρα.

Όλα πήραν… φωτιά, μόλις το ανοικτό πούλμαν έκανε την εμφάνισή του στην πύλη του Ολυμπιακού Σταδίου και σταμάτησε μπροστά από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε στους οπαδούς της ομάδας, ενώ ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έδωσε το… σύνθημα για το επόμενο. «Θέλω να σας δω του χρόνου για το 8ο», ήταν η ατάκα του. Ενθουσιασμένος ήταν και ο Ματίας Λεσόρ, ο οποίος τόνισε: «Θέλαμε να δώσουμε στους οπαδούς έναν λόγο να χαίρονται και είναι οι καλύτεροι σε όλη την γ...νη Ευρώπη. Το ΟΑΚΑ είναι το καλύτερο»!

Ωστόσο, το πιο σημαντικό… μήνυμα ήρθε από τον αρχηγό του Παναθηναϊκού AKTOR, Κώστα Σλούκα. Ο Έλληνας γκαρντ έσπευσε να εκφράσει την επιθυμία του και για το Πρωτάθλημα στην Basket League. «Παιδιά είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Ράψαμε το 7ο. Σας ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη από την πρώτη μέρα. Αλλά ο βασικός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα και για αυτό θα παλέψουμε όλοι μαζί», ανέφερε πάνω από το πούλμαν στον κόσμο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή