Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός, Μπαρτζώκας: «Να ξεχάσουμε άμεσα τη νίκη»

Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός: Να χαμηλώσει άμεσα τους τόνους μετά την «ερυθρόλευκη» νίκη 89-84 στο ΟΑΚΑ θέλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός, Μπαρτζώκας: «Να ξεχάσουμε άμεσα τη νίκη»
Eurokinissi
2'

Ο τεχνικός ηγέτης του Ολυμπιακού, μετά το τέλος του Game 1 στην σειρά των τελικών, στάθηκε στον έλεγχο του ρυθμού από την ομάδα του, αλλά και τη συνέχεια, η οποία προέβλεψε πως θα είναι μεγάλη.

Αρχικά, ο Έλληνας προπονητής σχολίασε: «Κάναμε το 1-0 στη σειρά, η οποία είναι μεγάλη. Πρέπει να ξεχάσουμε άμεσα τι έγινε σήμερα για να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Νομίζω ότι ελέγξαμε τον ρυθμό στα 40 λεπτά μέσω της άμυνας, με την καλή μας επίθεση, είχαμε καλή ισορροπία από μέσα προς τα έξω, να επιτεθούμε στο close out και καταφέραμε να κερδίσουμε μια καλή ομάδα στην έδρα της. Κάναμε μια σοβαρή προσπάθεια, παίξαμε ένα συμπαγές μπάσκετ και κάναμε το 1-0».

Και συνέχισε για τον πλουραλισμό της ομάδας του: «Αυτό κάνουμε εδώ και μια τριετία. Συχνά παίξαμε με μεγάλες απουσίες μέσα στη χρονιά ή με παίκτες που ντεφορμαρίστηκαν. Πάντα βασιζόμαστε στο ομαδικό μας παιχνίδι, σε παίκτες με ποιότητα. Αυτό το μπάσκετ πρεσβεύουμε, οι παίκτες κερδίζουν τα παιχνίδια, αλλά τα κερδίζουν όταν παίζουν μαζί, σε άμυνα και επίθεση».

Όσον αφορά σε ερώτηση για το αν η κατάκτηση της Euroleague από τον Παναθηναϊκό AKTOR είναι ένα έξτρα κίνητρο για τους παίκτες του, απάντησε: «Είναι δύσκολο να σκεφτώ πώς αναλύει ο καθένας τα δεδομένα μέσα του. Μπορείς να πεις ότι έχουμε κίνητρο να κερδίσουμε μια ομάδα που ήταν καλύτερη στο Final 4 και είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός είχε την έδρα, είχε καλή ψυχολογία και η ατμόσφαιρα ήταν αυτή που ήταν. Όμως όταν παίζεις σε έναν τελικό υπάρχει πάντα κίνητρο».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή