Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Θα ήταν τιμή να είμαι σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο «Greek Freak» μίλησε για το ενδεχόμενο να είναι ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
Γιάννης Αντετοκούνμπο Giannis Antetokounmpo
EUROKINISSI
6'

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, καθώς θα αγωνιστεί με την Εθνική στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού.

Ο «Greek Freak» είναι το απόλυτο φαβορί για να είναι σημαιοφόρος της Ελλάδας στο Παρίσι. Ο ίδιος ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του τελικού στο Προολυμπιακό Τουρνουά του ΣΕΦ.

«Θα ήταν τιμή να είμαι σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανάμεσα σε κορυφαίους αθλητές. Αν είμαι σημαιοφόρος θα είναι σπουδαίο, αν όχι… ΟΚ. Είμαι χαρούμενος που ανήκω σε μια καλή ομάδα. Ελπίζω να είμαι πιο υγιής και να προσπαθήσουμε να πετύχουμε κάτι. Θα απολαύσω κάθε στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης.

Από εκεί και πέρα, ο MVP του Προολυμπιακού Τουρνουά στο ΣΕΦ, είπε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Όλη η ομάδα, οι συμπαίκτες μου, οι προπονητές, το σταφ, ήταν όλοι πολύ συγκεντρωμένοι. Πετύχαμε κάτι που δεν είχαμε καταφέρει για πολλά χρόνια. Είχαμε την ευκαιρία να το κάνουμε στο σπίτι μας. Ήρθαμε ξέροντας πως έχουμε τέσσερις τελικούς μπροστά μας και εστιάζαμε στους εαυτούς μας και όχι στον αντίπαλο. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιτέλους πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι καταπληκτική, όλοι ξέρουν τους ρόλους τους, έχουμε έναν ηγέτη στο πρόσωπο του κόουτς Σπανούλη, που μας δίνει τη φλόγα και την τακτική. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες συμμετέχουν οι καλύτεροι αθλητές. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, πάμε να δώσουμε ό,τι έχουμε και θα δούμε το αποτέλεσμα. Πιστεύω όμως πως έχουμε μια απίστευτη ομάδα και μπορούμε να πετύχουμε κάτι ξεχωριστό.

Είναι απίστευτος ο κόσμος. Δεν μπορείς να γράψεις καλύτερο σενάριο από το σημερινό. Το να έχεις ένα είδωλό μου να μας οδηγεί στη νίκη, να έχεις τόσο σπουδαίους συμπαίκτες που ήθελαν να πετύχουν κάτι αξέχαστο… Το να τα καταφέρνεις στο σπίτι σου, με την οικογένειά σου, τον κόσμο, τους Πελαργούς… Είναι απίστευτο συναίσθημα, το κρατάμε στο μυαλό μας και πάμε να κάνουμε το καλύτερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δεν θέλω να μιλήσω άσχημα για άλλους προπονητές, είχαμε πολύ καλούς προπονητές και τους σέβομαι. Ο κόουτς Σπανούλης είναι νικητής και αυτό δεν διδάσκεται. Στην προπόνηση έτρεχε μαζί μας, μπορούσες να του δώσεις φανέλα και να παίξει μαζί μας. Ξέρει κι εκείνος πως κι εγώ δεν κάνω χαβαλέ, όλοι μας δίνουμε τα πάντα. Όλοι δίνουμε τα πάντα με τη νοοτροπία νικητή.

Όταν ήρθε στην προετοιμασία δεν ήξερα με ποιους παίζουμε. Είχα το μυαλό μου μόνο στην ομάδα μου. Όταν είσαι καλός και σωστά προετοιμασμένος, μπορείς να κερδίσεις τους πάντες. Θα προετοιμαστούμε σωστά και θα πάμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την τελευταία φορά που έπαιξα ήταν το 2022 με την Εθνική ομάδα. Το 2023 είχα έναν τραυματισμό και πάντα ήθελα να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, από παιδί. Αυτό σημαίνει πολλά για μένα. Θυμάμαι το Προολυμπιακό του 2016 που είχαμε χάσει και αυτή η ανάμνηση είχε μείνει στο κεφάλι μου. Είχα πει στη σύζυγό μου να φορέσει τα ίδια ρούχα με τότε, αυτά τα πράγματα σε κάνουν πιο δυνατό. Είμαι πιο δυνατός πνευματικά και σταδιακά γίνομαι καλύτερα και σωματικά. Για μένα αυτή η πρόκριση σημαίνει κάτι για μένα, για τη χώρα μας. Αυτή είναι η πρώτη μας αποστολή, αλλά ελπίζω να φέρουμε εις πέρας και την επόμενη.

Είναι τελείως διαφορετικό εδώ το παιχνίδι από το ΝΒΑ. Στις ΗΠΑ μπορείς να δείξεις περισσότερο το ατομικό σου ταλέντο, εδώ υπάρχει περισσότερη τακτική. Θέλεις να νικήσεις, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει να προσαρμόζεσαι, οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο αυτό κάνουν, προσαρμόζονται. Στο παιχνίδι της FIBA πρέπει να είσαι πιο υπομονετικός και να αφήνεις το παιχνίδι να έρχεται στην πλευρά σου.

Η νίκη είναι το πιο σημαντικό. Θέλω να κάνω τις ομάδες μου πετυχημένες. Δεν θέλω να κάνω διακρίσεις. Ο Θανάσης είχε την μπότα στο πόδι του και χοροπηδούσε. Είναι μέρος της ομάδας μας και κάθε μέρα ήταν μαζί μας. Είναι ηγέτης. Δεν είμαι τόσο αισιόδοξος να μιλάω για μετάλλιο, όπως εκείνος. Εγώ πάω ένα βήμα κάθε φορά, δεν θέλω να μιλάω για μετάλλια και τίτλους. Τελευταία φορά που πήγαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 2008.

Ακόμη έχω φλόγα μέσα μου, ίσως ακόμη πιο μεγάλη, για να αποδείξω ότι μπορώ να τα καταφέρω σε καλό επίπεδο. Εύχομαι να είμαι παράδειγμα σε όλο τον κόσμο και στα παιδιά μου».

Βασίλης Σπανούλης: «Δεν πάμε διακοπές στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βασίλης Σπανούλης τόνισε από την πλευρά του ότι: «Είναι μεγάλο επίτευγμα για τη χώρα μας και το μπάσκετ. Ήρθαμε όλοι πολύ αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι για αυτόν τον στόχο από την αρχή. Τώρα έχουμε πολλή δουλειά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, ακολούθησαν τη φιλοσοφία μας και με τη βοήθεια του φανταστικού μας κόσμου καταφέραμε να πάρουμε το εισιτήριο, που είναι μεγάλη υπόθεση.

Η συμβουλή μου είναι να απολαύσουν τα παιδιά κάθε στιγμή, αλλά δεν πάμε διακοπές στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάμε για να νικήσουμε και όσο νικάς πιστεύεις περισσότερο σε αυτό που κάνεις. Ό,τι και αν λες, αν δεν παίρνεις νίκες, δεν μπορείς να κάνεις τους παίκτες να πιστέψουν σε ό,τι έχει στο μυαλό σου. Οι παίκτες είναι οι σταρ, αυτοί παίζουν το παιχνίδι, εμείς σχεδιάζουμε το πλάνο και δίνουμε εντολές. Είμαι ευλογημένος για όλους τους παίκτες μου, γιατί είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και έρχονται εδώ με διάθεση.

Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε το ίδιο μπάσκετ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την ίδια συνέπεια και το ίδιο πάθος. Θα πάμε βήμα-βήμα. Έχουμε μια εξαιρετική ομάδα και θα πάμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί. Ο καθένας στη ζωή παίρνει αυτό που του αξίζει».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή