Μεταγραφές: Η ΑΕΚ έκανε… σεφτέ, απέκτησε τον Πρέντις Χαμπ

Μεταγραφές: Την πρώτη της κίνηση για την ενίσχυση του ρόστερ της ολοκλήρωσε η ΑΕΚ, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του Πρέντις Χαμπ.

Πρέντις Χαμπ ΑΕΚ
AEK BC
2'

Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος είναι 25 ετών κι έχει ύψος 1μ90, ήταν παίκτης της Τρέντο τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Στο ιταλικό πρωτάθλημα ο Χαμπ μέτρησε 11.2 πόντους, 2 ριμπάουντ και 5.2 ασίστ, σουτάροντας με 37.5% πίσω από τη γραμμή του τρίποντου, ενώ στο Eurocup μέτρησε 8.7 πόντους, 2.3 ριμπάουντ και 4.4 ασίστ.

Να θυμίσουμε ότι η ΑΕΚ έχει γνωστοποιήσει και την ανανέωση της συνεργασίας με τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ για την απόκτηση του Χαμπ

«Η ΑΕΚ BETSSON BC ανακοινώνει, ότι συνήψε συμφωνία με τον Πρέντις Χαμπ (Prentiss Hubb, 25 χρ. 1μ.90).

Ο Αμερικανός γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα», έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Πρέντις γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 1999 στη Maryland των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και συγκεκριμένα στην κομητεία Prince George, απ’ όπου έφυγε σε νεαρή ηλικία για να κάνει τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στο Gonzaga College High School, στην Ουάσινγκτον. Την πρώτη του χρονιά, είχε κατά μέσο όρο 13.8 πόντους και 4.5 ασίστ ανά αγώνα και αναδείχθηκε στην Καλύτερη Πεντάδα της χρονιάς.

Στο Κολέγιο αγωνίστηκε με τη «Νοτρ Νταμ» και σε τέσσερις αγωνιστικές περιόδους και συνολικά 126 αγώνες, οι αριθμοί του ήταν εξαιρετικοί. Συγκεκριμένα, ο 25χρονος άσος, σε 34.7 λεπτά συμμετοχής, είχε κατά μέσο όρο 10.7 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4.6 ασίστ.

Οι «μνηστήρες» από την Ευρώπη δεν άργησαν να φανούν και ο Χαμπ επέλεξε την Λούντβιγκσμπουργκ, με την οποία είχε κατά μέσο όρο 15.9 πόντους στο BCL, ενώ τη περίοδο που τελείωσε φόρεσε τη φανέλα της ιταλικής Τρέντο. Στο ιταλικό πρωτάθλημα μάλιστα ήταν από τους πολυτιμότερους της ομάδας του, με 11.2 πόντους και 5.2 ασίστ ανά παιχνίδι».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή