Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Έχω πίστη γιατί βλέπω τη σπίθα στα μάτια» - Όσα δήλωσε ο Σπανούλης

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για τον «τελικό» που έχει μπροστά της η Εθνική κόντρα στην Ισπανία.

Βασίλης Σπανούλης
INTIME SPORTS
2'

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός σε δηλώσεις μετά την προπόνηση της Δευτέρας (29/7) εξέφρασε την πίστη του για τις δυνατότητες της ελληνικής ομάδας.

Ο Σπανούλης υπογράμμισε ότι «έχω πίστη γιατί βλέπω την σπίθα στα μάτια των παικτών μου», ενόψει του παιχνιδιού με τους «φούριας ρόχας» το μεσημέρι της Τρίτης (30/7).

«Όλα τα ματς που παίζουμε είναι δύσκολα. Κάθε ομάδα έχει διαφορετική φιλοσοφία, άλλο Καναδάς, άλλο Ισπανία, άλλο Αυστραλία. Είναι τρεις πολύ καλές ομάδες στον όμιλό μας. Αυτό που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο της πρεμιέρας πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε σαν οδηγό για όλο το τουρνουά. Το πιο σημαντικό είναι πως όλα τα παιδιά κατάλαβαν πόσο καλή ομάδα μπορούμε να είμαστε όταν κάνουμε αυτά που πρέπει», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Έχουμε προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Ισπανία. Όσο έμπειρος κι αν είσαι, η πρεμιέρα είναι ιδιαίτερη, υπάρχει πίεση, λίγο να νιώσεις το γήπεδο, την ατμόσφαιρα και μας πήρε ένα ημίχρονο. Το πιο σημαντικό όμως είναι η αντίδραση που βγάλαμε και η Εθνική ομάδα είχε χρόνια να βγάλει τέτοια αντίδραση απέναντι σε μια ομάδα τόσο υψηλού επιπέδου. Αυτό με ικανοποιεί πάρα πολύ και δείχνει την ταυτότητα και τη νοοτροπία μας. Πολλές φορές πρέπει να ελέγχεις τα συναισθήματά σου και να κάνεις τη δουλειά σου. Κάποιες φορές σε συνεπαίρνουν και είσαι λίγο βιαστικός, λίγο πιεσμένος. Όταν το θες και παραπάνω από όσο πρέπει, μπορεί να έχει και αρνητικές επιπτώσεις. Εμείς πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στις αρχές μας για να κερδίσουμε το ματς. Έχουμε δει πολλές φορές την Ισπανία, δεν περιμέναμε να τη δούμε απέναντι στην Αυστραλία. Όταν παίζεις τόσο δυναμικά με τον Καναδά, μια από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο, δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο από όσο κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο της πρεμιέρας».

Η ώρα και το κανάλι του Ισπανία - Ελλάδα

Ο αγώνας Ισπανία – Ελλάδα για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του τουρνουά μπάσκετ είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι της Τρίτης (29/7). Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει στις 12 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ1, ενώ μπορείτε να ενημερώνεστε για την εξέλιξη του μέσα από το Live του Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
16:57ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Κορωπί

16:57ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Κορωπί