Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα σενάρια πρόκρισης για την Εθνική Ελλάδας - Πότε είναι ο «τελικός» με Αυστραλία

Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ μετράει δύο ήττες στο Ολυμπιακό τουρνουά, αλλά έχει μπροστά της έναν «τελικό» με την Αυστραλία για να βρεθεί στα προημιτελικά. 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα σενάρια πρόκρισης για την Εθνική Ελλάδας - Πότε είναι ο «τελικός» με Αυστραλία
EPA/ALEX PLAVEVSKI
2'

Η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε με 84-77 από την Ισπανία και με 0-2 στον Α' όμιλο βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο σε ό,τι αφορά την πρόκριση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Η νίκη του Καναδά επί της Αυστραλίας με 93-83, ωστόσο, κράτησε ζωντανές τις πιθανότητες της Γαλανόλευκης για ένα εισιτήριο στους «8».

Πλέον, υπάρχουν τρία σενάρια για την Εθνική Ελλάδας, ένα εκ των οποίων τις δίνει σίγουρα την πρόκριση στα προημιτελικά και τα άλλα δύο την τρίτη θέση, με την ελπίδα πως θα είναι μία από τις δύο καλύτερες τρίτες των τριών ομίλων.

1: Να νικήσει την Αυστραλία έστω και με 1 πόντο και η Ισπανία να επικρατήσει του Καναδά. Έτσι, η Εθνική θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με τους Αυστραλούς και θα ελπίζει πως θα πάρει την πρόκριση ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

2: Να νικήσει από 3 έως 9 πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας. Έτσι, η Εθνική θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με Αυστραλούς και Ισπανούς και θα ελπίζει πως θα προκριθεί ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

3: Να νικήσει με 10 ή περισσότερους πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας. Έτσι, η Εθνική θα είναι δεύτερη σε τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία και θα προκριθεί δεδομένα στους «8».

Ο αγώνας Αυστραλία - Ελλάδα είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή (2/8) στις 14:30, ενώ το ματς Καναδάς - Ισπανία θα ξεκινήσει την ίδια μέρα στις 18:15.

Οπότε αν η Εθνική ομάδα καταφέρει να κερδίσει τους Αυστραλούς, θα περιμένει και το άλλο ματς για να μάθει τη τύχη της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή