Μπιλ Γκέιτς: Η εκτίμηση του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - «Θα είναι απαραίτητο να...»

Μπιλ Γκέιτς: Ο συνιδρυτής της Microsoft σε δηλώσεις του τόνισε ότι η «τύχη» των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θα εξαρτηθεί από την πρόοδο του εμβολιασμού.

Μπιλ Γκέιτς: Η εκτίμηση του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες -  «Θα είναι απαραίτητο να...»
1'

Ο Γκέιτς μιλώντας στο ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων «Kyodo», ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Θα είναι απαραίτητο να δούμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην διανομή εμβολίων κατά τους επόμενους μήνες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και συνέχισε: «Νομίζω ότι είναι πάντα δυνατό (σ.σ. να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες όπως έχει προγραμματιστεί) εάν τα πράγματα πάνε καλά».

Όπως είναι γνωστό, ο συνιδρυτής του τεχνολογικού «γίγαντα», «Microsoft», συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό στην προώθηση και την χρηματοδότηση της ανοσοποίησης, ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες, μέσω του Ιδρύματος «Bill και Melinda Gates».

Ο Μπιλ ΓκέιτςAP Images

Το Ισραήλ θα εμβολιάσει όλους τους αθλητές

Στο μεταξύ, όπως γνωστοποίησε η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή του Ισραήλ, η χώρα σκοπεύει να εμβολιάσει όλους τους αθλητές της που θα λάβουν μέρος στο μεγάλο «ραντεβού» του ερχόμενου καλοκαιριού. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Επιτροπής: «Ως μέρος του ισραηλινού εμβολιασμού για τον κορονοϊό, ήδη το 50% της αντιπροσωπείας των αθλητών του Ισραήλ στο Τόκιο έχουν εμβολιαστεί. Μέχρι τα τέλη Μαΐου 2021, όλοι ... θα εμβολιαστούν πλήρως ενάντια στον κορονοϊό».

Μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω ενός τρίτου κύματος κρουσμάτων COVID-19, αλλά οι διοργανωτές έχουν δεσμευτεί να διεξαχθούν κανονικά οι Αγώνες, οι οποίοι πρόκειται να αρχίσουν στις 23 Ιουλίου, μετά την αναβολή τους πέρυσι για ένα χρόνο λόγω της πανδημίας.

Το σχετικό δημοσίευμα του Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ολοταχώς για σκληρό lockdown στην Αττική – Τα έκτακτα μέτρα που έρχονται

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή