Wimbledon: Ο «βασιλιάς» των comebacks, Νόβακ Τζόκοβιτς, συνεχίζει να γράφει ιστορία!

Νόβακ Τζόκοβιτς: Μετά από μια περίοδο με πολλά προβλήματα, ο «Νόλε» δείχνει στο Wimbledon την κλάση του και φουλάρει για τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο στο βρετανικό major τουρνουά.
Νοβακ Τζόκοβιτς
AP Images
1'

Η απόφαση του να μην κάνει το εμβόλιο του έχει στοιχήσει τη συμμετοχή σε μεγάλα τουρνουά, με αποτέλεσμα να πέσει στο Νο3 του κόσμου για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2018.

Ο «Νόλε» στηρίζει την απόφαση του κι έχει επιλέξει να αγωνιστεί σε όσα τουρνουά του δίνεται η δυνατότητα. Το Wimbledon είναι ένα από αυτά, με τον Σέρβο να δείχνει την κλάση του.

Την Τρίτη (5/7) προκρίθηκε για 11η φορά στους «4» του βρετανικού Grand Slam, καθώς λύγισε τον Γιανίκ Σίνερ, σε έναν συγκλονιστικό αγώνα που κράτησε 3 ώρες και 40 λεπτά.

Μάλιστα, ο Τζόκοβιτς πέτυχε μια επική ανατροπή επιστρέφοντας από το 0-2. Αυτή ήταν η έβδομη φορά που κάνει κάτι τέτοιο σε Grand Slam, με την πρώτη να είναι πριν από 17 χρόνια, ξανά στο All England Club.

Όσον αφορά στην προηγούμενη φορά που είχε πράξει κάτι τέτοιο, ήταν στον τελικό του περσινού Roland Garros όταν είχε επικρατήσει του Στέφανου Τσιτσιπά. Στο Παρίσι έγινε μόλις ο έκτος παίκτης στην ιστορία της Open Era, ο οποίος κερδίζει τίτλο Grand Slam, σημειώνοντας ένα τέτοιο comeback.

Τα εφτά 0-2 comebacks του Νόβακ Τζόκοβιτς σε Grand Slam

ΧΡΟΝΙΑ

GRAND SLAM

ΓΥΡΟΣ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

2022

Wimbledon

Προημιτελικός

Γιανίκ Σίνερ

2021

Roland Garros

Τελικός

Στέφανος Τσιτσιπάς

2021

Roland Garros

Τέταρτος

Λορέντζο Μουζέτι

2015

Wimbledon

Τέταρτος

Κέβιν Άντερσον

2012

Roland Garros

Τέταρτος

Αντρέα Σέπι

2011

US Open

Ημιτελικός

Ρότζερ Φέντερερ

2005

Wimbledon

Δεύτερος

Γκιγέρμο Γκαρσία Λόπες

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή