Μαρία Σάκκαρη: Επική ανατροπή και πρόκριση στα ημιτελικά του Madrid Open

Μαρία Σάκκαρη: Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια νίκησε 2-1 με ανατροπή (6(3)-7, 6-4, 6-2) την Ιρίνα – Καμέλια Μπέγκου και προκρίθηκε στις «4» του Madrid Open.
Μαρία Σάκκαρη
EPA/Juanjo Martin
1'

Οι δύο τενίστριες έδωσαν μια επική μονομαχία για περίπου τρεις ώρες, με τη Μαρία Σάκκαρη να παίρνει τη νίκη μολονότι έχασε το πρώτο σετ.

Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα της που θα αγωνιστεί στα ημιτελικά της Μαδρίτης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Αρίνα Σαμπαλένκα. Η Λευκορωσίδα νίκησε με 2-1 σετ (2-6, 6-2, 6-1) τη Μαγιάρ Σερίφ από την Αίγυπτο.

Ο ημιτελικός της Σάκκαρη με τη Σαμπαλένκα είναι προγραμματισμένoς για την Πέμπτη (3/5) το απόγευμα στις 17:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports6HD.

Με τη νίκη επί της Μπέγκου η 27χρονη τενίστρια εξασφάλισε την άνοδο της στο Νο8 του κόσμου, ξεπερνώντας την Ντάρια Κασάτκινα. Το πρώτο σετ κράτησε 74 λεπτά(!), με την Ρουμάνα να το κερδίζει στο tie break με 7-3, ενώ το δεύτερο ξεκίνησε με τρία break. Τα δύο τα έκανε η Σάκκαρη, η οποία βρήκε ρυθμό κι έφτασε στην ισοφάριση, παίρνοντας το σετ με 6-4. Στο καθοριστικό σετ, η Μαρία έκανε break με το «καλημέρα», για να επικρατήσει τελικά με 6-2.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή