Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Ο… πρωτάρης Ζάλτος πέρασε στον τελικό της σφυροβολίας

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση ο Κώστας Ζάλτος κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της σφυροβολίας.

Κώστας Ζάλτος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου
EUROKINISSI
2'

Ο 24χρονος αθλητής είχε καλύτερη βολή στα 74,49 μ. από την πρώτη προσπάθεια!

Στη συνέχεια έστειλε τη σφύρα στα 70,80 μ. στην δεύτερη βολή κι έκλεισε τον αγώνα του με 72,02 μ. για να καταλάβει την έβδομη θέση στο πρώτο προκριματικό γκρουπ.

Ο Ζάλτος παρακολούθησε με αγωνία το δεύτερο γκρουπ κι όταν στην τελευταία βολή συνειδητοποίησε πως προκρίθηκε ξέσπασε σε πανηγυρισμούς και κλάματα, καθώς πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του, η οποία ήρθε μετά από μεγάλη προσπάθεια.

Μία θέση πίσω του βρέθηκε ο Μιχάλης Αναστασάκης, που στην τέταρτη συμμετοχή του στη διοργάνωση είχε καλύτερη βολή στα 73,60 μέτρα. Ο αθλητής ξεκίνησε με 70,80 μ. και στην τρίτη του προσπάθεια πέτυχε 72,55 μέτρα, καταλαμβάνοντας την 14η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ.

«Ελπίζω να καταφέρω να προκριθώ στον τελικό. Ένιωσα καλά. Μου βγήκε στην πρώτη βολή και μετά σφίχτηκα. Μετά προσπάθησα να ρίξω ακόμη περισσότερα μέτρα και δεν τα κατάφερα. Προσπάθησα να το διορθώσω στην τελευταία βολή, αλλά με τόσα μεγάλα γκρουπ δεν μπορούμε να είμαστε ενεργητική για τόση ώρα και τελικά το έχασα», τόνισε ο Κώστας Ζάλτος.

Από την άλλη ο Μιχάλης Αναστασάκης δήλωσε: «Δεν είμαι ευχαριστημένος. Πολλά τεχνικά λάθη στη βαλβίδα. Η δύναμη φέτος έχει πάει στο Θεό. Η τεχνική όμως δεν μου βγαίνει. Αυτό είναι το θέμα. Θέλω να αλλάξω πολλά πράγματα. Το θέμα είναι να βρει πάνω στη βαλβίδα. Νιώθω καλά αλλά έχω χάσει την τεχνική. Το κεφάλι κάτω και δουλειά για το Παρίσι».

Στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας αγωνίστηκε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, που κατέλαβε την 18η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ με 73,11 μέτρα. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη ξεκίνησε τον αγώνα του με 72,92 μ. ήταν άκυρος στη δεύτερη βολή και έκλεισε τον αγώνα του με 73,11 μέτρα.

«Χθες ήμουν νωθρός σήμερα ένιωθα καλύτερα. Είχα τεχνικά θέματα, το έχω χάσει χάσει στο κομμάτι της τεχνικής. Δεν είναι όπως παλιά που οι βολές έβγαιναν εύκολα. Σίγουρα με αποσυντόνισε η ενόχληση. Σήμερα το πόδι ήταν άψογο. Ίσως μου λείπουν και οι αγώνες, γιατί μέσα από αυτούς φτιάχνομαι και προπονητικά. Η προετοιμασία πήγε τέλεια, χάλασε το τελευταίο δίμηνο με την ενόχληση στο γόνατο. Η αλήθεια είναι πως περίμενα πως θα περάσω στον τελικό», ανέφερε στις δηλώσεις του.

Ο τελικός της Σφυροβολία είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Κυριακής (9/6). Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει στις 22:11 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ2.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή