Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου: Έγραψε ιστορία ο «ακούραστος» Δουβαλίδης, νικητής για 16η φορά!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου: Εντυπωσιακό επίτευγμα από τον Κώστα Δουβαλίδη, ο οποίος έφτασε τις 16 νίκες στη διοργάνωση.
Κώστας Δουβαλίδης Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου
EUROKINISSI PHOTOPRESS AGENCY
5'

Ο σπουδαίος αθλητής κατέκτησε την κορυφή στα 110μ. εμπόδια κι έπιασε στη σχετική λίστα με τους πολυνίκες του θεσμού, τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου και τον Περικλή Ιακωβάκη.

Ο Δουβαλίδης, στα 37 του βελτίωσε και τη φετινή καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα με χρόνο 13.83 (-0.9). Στο βάθρο μαζί του ανέβηκαν ο Χρήστος Ρούμτσιος (ΟΦΚΑ Σέρρες) – ο μοναδικός Έλληνας που κατάφερε να τον κερδίσει τα τελευταία χρόνια – με χρόνο 14.29 και Ευθύμης Καραγιώργος του ΠΑΟΚ με 14.40.

«Μπήκα στο γκρουπ των… γέρων που έχουν 16 νίκες, αλλά αυτή η νίκη δεν συνδυάστηκε με μια καλή επίδοση, αν και πέτυχα φετινό ρεκόρ. Νιώθω ότι έχω καλύτερη επίδοση στα πόδια μου, αλλά με δυσκόλεψε ο κόντρα άνεμος. Τώρα ξεκούραση και για του χρόνου θα δούμε τι θα κάνουμε», είπε ο Κώστας Δουβαλίδης.

Δισκοβολία γυναικών

Η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου ήταν η αδιαμφισβήτητη κυρίαρχη στη δισκοβολία με καλύτερη βολή στα 55.62, επίδοση που ήρθε στην τέταρτη προσπάθειά της. Η πρωταθλήτρια του ΓΣ Ηλιούπολης, που επανήλθε φέτος ύστερα από την γέννηση του πρώτου παιδιού της, είχε ένα καλό σερί βολών με 53.29, 54.18, 54.07, 55.62 και άκυρες τις δύο τελευταίες προσπάθειες.

«Ήμουν πάρα πολύ καλά, περίμενα κάτι καλύτερο, αλλά δεν βγήκε. Ωστόσο χαίρομαι που επέστρεψα με μία ακόμα νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα», είπε η νικήτρια.

Δεύτερη, με νέο ατομικό ρεκόρ 51.46 ήταν η 21χρονη Ιωάννα Αραμπατζή (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης) και τρίτη η 20χρονη Μαρία Αλεξέεβα (ΑΣ Άρης Θεσσαλονίκης) με 48.52.

100 μ. εμπόδια γυναικών

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Ηλιούπολης) έφτασε τις 10 νίκες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, με επίδοση 13.08, αλλά χρειάστηκε να μοχθήσει αρκετά στα τελευταία μέτρα για να αφήσει πίσω της την Σοφία Ιωσηφίδου (ΟΚΑ Καβάλας) η οποία πίεσε μέχρι τη γραμμή του τερματισμού και πέτυχε μεγάλο νέο ατομικό ρεκόρ με 13.18.

Τρίτη ήταν η συνεχώς ανερχόμενη Σάρα Αούντι (ΓΣ Ερμής Ιλίου), η οποία μετά το 13.58 στον προκριματικό πέτυχε 13.64 στον τελικό, ελάχιστα μπροστά από την επταθλήτρια Σοφία Καμπερίδου (ΑΠΣ Πυγμή Ευόσμου), που βελτίωσε εκ νέου το ρεκόρ της με 13.67.

Τριπλούν γυναικών

Η πολυαναμενόμενη… μονομαχία στο τριπλούν ανάμεσα στην Οξάνα Κορένεβα και την Μαρία Πούρτσα, ανέδειξε νικήτρια την πρώτη με επίδοση 13.81 (0.0) στο τελευταίο άλμα της. Η αθλήτρια του ΓΣ Κηφισιάς είχε ακόμα προσπάθειες στα 13.75, 13.71 και 13.66. Η Πούρτσα (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) σημείωσε 13.51 (-0.3) και είχε ένα μεγάλο, αλλά άκυρο τελευταίο άλμα. Τα δύο κορίτσια περίμεναν κάτι καλύτερο στην προσπάθειά τους να εκπληρώσουν το Ολυμπιακό όνειρο.

«Ήμουν έτοιμη για επίδοση πάνω από 14 μέτρα, αλλά δεν βγήκε. Για άλλη μια χρονιά δεν τα κατάφερα και είμαι στεναχωρημένη. Ξέρω τι πρέπει να βελτιώσω και θα δουλέψω πιο σκληρά στη συνέχεια», δήλωσε η νικήτρια.

Η καλύτερη Ελληνίδα φέτος στο μήκος, Αντριάνα Γκόγκα (ΑΣ Πανόραμα) ήταν τρίτη με άλμα στα 13.03 (-1.2), κι αυτή στην έκτη προσπάθεια. Τέταρτη με 12.90, φετινό ρεκόρ, η 18χρονη Ζωή Ράπτη (ΑΓΣΙ) με 12.91 (0.8). Το όριο για το Παγκόσμιο Κ20 είναι 12.90.

100 μ. γυναικών

Ο αντίθετος άνεμος (0.7) δυσκόλεψε τις προσπάθειες των κοριτσιών στα 100 μέτρα. Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη με χρόνο 11.40, αφήνοντας πίσω της την Δήμητρα Τσουκαλά (ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής) που σημείωσε 11.56 και την Άρτεμις Αναστασίου του ΠΑΟ (11.65), που έμεινε πίσω στα πρώτα μέτρα και πάλεψε να καλύψει το χαμένο έδαφος. Τέταρτη ήταν η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) με 11.68.

«Ήθελα έναν καλύτερο χρόνο. Δεν “πήγαινα” καθόλου τώρα το απόγευμα. Κρατάω τη νίκη και τους βαθμούς για το ράνκινγκ. Πάω για καλή επίδοση στα 200 μ. αρκεί να μην έχει αυτήν την.. κουφόβραση, την υγρασία και τον κόντρα άνεμο» είπε η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου.

Ύψος γυναικών

Η Τατιάνα Γκούσιν επιβεβαίωσε την καλή αγωνιστική της κατάσταση και πήρε τη νίκη στο άλμα εις ύψος με επίδοση 1.87, ενώ στη συνέχεια δοκίμασε χωρίς επιτυχία στο 1.89. Η πρωταθλήτρια του ΓΣ Κηφισιάς έχει φέτος 1.94 και θεωρείται σίγουρη για το Παρίσι.

Η Παναγιώτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), πέρασε το 1.85 και έπειτα δοκίμασε μία φορά στο 1.87 και δύο στο 1.89 για να εξασφαλίσει το Ολυμπιακό εισιτήριο, αλλά δεν τα κατάφερε και θα πρέπει να περιμένει για να δει αν θα ταξιδέψει στο Παρίσι.

Τρίτη ήταν η Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος) με 1.77, ισοφάριση του ατομικού της ρεκόρ, ύψος που πέρασε και η Ιωάννα Ζάκκα (ΑΟ Φιλοθέης).

100 μ. ανδρών

Πρώτος πανελλήνιος τίτλος για τον 22χρονο Νίκο Παναγιωτόπουλο (ΓΣ ΄Άθλος Κερατσινίου Δραπετσώνας), που σήκωσε ψηλά το χέρι του τερματίζοντας, με χρόνο 10.45 και άνεμο -0.6. Τον ακολούθησε ο σπεσιαλίστας των 200 μ., Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΟΦΚΑ Οδυσσέας Αγίου Δημητρίου) με 10.47, ενώ ο κυρίαρχος των τελευταίων χρόνων στην απόσταση, Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ήταν τρίτος με 10.56.

400 μ. γυναικών

Συγκλονιστικός τελικός με την πρωτιά να κρίνεται στα τελευταία μέτρα και τη νέα γενιά να δείχνει τα… δόντια της. Η Λαντβιγέ Ζυλάλι (Πανιώνιος ΓΣΣ) μπήκε με διαφορά πρώτη στην ευθεία, αλλά σταδιακά η Λάουρα Ζενέγια (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) και η Αναστασία Ράπτη (ΑΓΣ Ιωαννίνων) έφτασαν σχεδόν δίπλα της. Η 23χρονη αθλήτρια του Πανιωνίου άντεξε και πήρε τη νίκη με 53.87, η Ζενέγια έγραψε 53.96 και η Ράπτη 54.02, όλες τους νέα ατομικά ρεκόρ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή