Στίβος: Τρέλανε τα κοντέρ ο «άγνωστος» Τόμπσον στα 100μ. - Ένατος πιο γρήγορος όλων των εποχών

Σοκ στον παγκόσμιο στίβο από το ρεκόρ του 22χρονου Τζαμαϊκανού, που έτρεξε για πρώτη φορά στη σεζόν κι έκανε την καλύτερη φετινή επίδοση στα 100μ.
Στίβος: Τρέλανε τα κοντέρ ο «άγνωστος» Τόμπσον στα 100μ. - Ένατος πιο γρήγορος όλων των εποχών
X
2'

Ο Κισέιν Τόμπσον ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στα trials που διοργάνωσε η Τζαμάικα για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, καθώς τερμάτισε στα 100 μέτρα σε 9.77 δευτερόλεπτα, σημειώνοντας την καλύτερη εφετινή επίδοση στην «κούρσα της μίας ανάσας».

Ο 22χρονος είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό, καθώς αυτή είναι μόλις η δεύτερη επαγγελματική σεζόν της καριέρας του και ο συγκεκριμένος αγώνας ο μοναδικός του για φέτος.

Κι όμως, ο Τόμπσον μετά το εντυπωσιακό 9.82 στα ημιτελικά (καλύτερη επίδοση μετά το 9.83 του Αμερικανού Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2023 σε 100 και 200 μέτρα, Νόα Λάιλς), έκανε 9.77 στον τελικό και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε κορυφαία διοργάνωση.

Με αυτόν τον χρόνο, μάλιστα, έγινε ο 9ος πιο γρήγορος άνθρωπος όλων των εποχών και 4ος πιο γρήγορος Τζαμαϊκανός μετά τους Γιουσέιν Μπολτ, Γιόχαν Μπλέικ και Ασάφα Πάουελ.

Παράλληλα, στα 37 της χρόνια, η κορυφαία δρομέας ταχύτητας, Σέλι Αν Φρέϊζερ Πράϊς, προκρίθηκε για 5η (!) φορά στην κορυφαία διοργάνωση της υφηλίου, κατακτώντας την 3η θέση με 10.94 στα 100 μέτρα, όπου πρώτευσε η Σερίκα Τζάκσον με 10.84.

Η 29χρονη άφησε στην 2η θέση των 100 μέτρων την 19χρονη Τία Κλέιτον (10.90) και λίγο μετά τον τερματισμό, δήλωσε:

«Εφέτος εμπιστεύομαι το σώμα μου και τον προπονητή μου. Πέρυσι είχα λιγότερη αυτοπεποίθηση. Είμαι χαρούμενη που νίκησα κι ελπίζω απλώς να παραμείνω υγιής. Δεν έχω τρέξει πολύ αυτήν την σεζόν, αλλά έχω έναν μήνα για να προετοιμασθώ».

Από την πλευρά της, η Φρέιζερ-Πράϊς, σχολίασε: «Είναι υπέροχο να μπορώ να το κάνω αυτό για τόσο καιρό, μετά από όλα τα εμπόδια που συναντώ. Δεν είχα μια εύκολη σεζόν, αλλά ήλθα εδώ με αποφασιστικότητα, για να δώσω στον εαυτό μου άλλη μια ευκαιρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή