Στέφανος Τσιτσιπάς: Με το δεξί ξεκίνησε η πρόβα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύθηκε για ένα σετ, αλλά επικράτησε με 2-0 (7-6, 6-3) του Χαμάντ Μετζέντοβιτς στο τουρνουά του Γκστάαντ, που αποτελεί την πρόβα τζενεράλε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Με το δεξί ξεκίνησε η πρόβα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
EPA/PETER SCHNEIDER
1'

Tην πρώτη του «μάχη» στο Open του Γκστάαντ, το οποίο και αποτελεί ουσιαστικά πρόβα ενόψει των χωμάτινων αγώνων του στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 2-0 σετ (7-6, 6-3) του Χαμάντ Μετζέντοβιτς στο τουρνουά που ανήκει στην σειρά ATP 250.

Ο Τσιτσιπάς πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά, όπου θα συναντήσει την Παρασκευή (19/7) τον Ιταλό Φάμπιο Φονίνι (Νο.80) με τον οποίο έχει 4 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Το Νο1 του ταμπλό στο Γκστάαντ δυσκολεύθηκε αρκετά στο πρώτο σετ από τον νεαρό Σέρβο. Παρότι, μάλιστα, ο Μετζέντοβιτς έδειξε να ζαλίζεται πολύ στο 7ο game και κάλεσε ιατρικό τάιμ άουτ, βρέθηκε με τριπλό set-point λίγο αργότερα.

Ο Τσιτσιπάς διατήρησε την ψυχραιμία του, έσωσε το game και οδήγησε το σετ σε τάι μπρέικ, επικρατώντας εκεί με 7-5 για το 1-0.

Στο δεύτερο σετ ο Μετζέντοβιτς είχε μπρέικ πόιντ στο πρώτο game, αλλά αυτός που τελικά το πέτυχε πρώτος ήταν ο Έλληνας τενίστας, για να προηγηθεί με 4-2 και να κατακτήσει εν τέλει τη νίκη, σε ένα τουρνουά που αποτελεί πρόβα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή